yoga

lav din egen surdej

måske lidt overskuds-irriterende agtigt, men det er altså pisse nemt:

du skal bruge:

1 dl. hvedemel, 1.dl. rugmel, 2.dl lunken vand – bland det i en beholder og lad den stå åben i 5-6 timer ved stuetemperatur. Luk den til og lad den stå ude.

Nu skal du til at fodre den hver dag med: ½ dl.hvedemel, ½ dl.rugmel, 1 dl.lunken vand. Gentag det indtil surdejen lugter syrligt og bobler på overfladen (det tager omkring 4-5 dage). Du skal smide lidt ud af surdejen hver dag, inden du fodrer den (eller putte over i et nyt glas).

Opskrift på brød, som du kan bage med denne surdej – kommer snart!

1 kommentar

  • Hej Matilde.
    Tak for guiden – jeg forstår ikke helt hvad man gør når man så bager med det.

    1. Tager man den portion fra som man skal bruge og fodre dejen med mel/vand?

    eller

    2. Bruger man hele surdejen i den nye dej og tager en lille klump fra inden bagning?

    🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

yoga