ikke råd til personlig træning?

Tærte med grillet grønt og gedeost

Prøvede denne tærte for første gang for et par uger siden. Tænker stadig på den som én af de bedste jeg har smagt:

Du skal bruge:

Til tærtebunden: 150 gram rugmel, 50 gram hvedemel, 100 gram rapsolie, 70 gram smør, salt, peber, 1 æg, ½ dl. vand, friske krydderurter (1 stor håndfuld) eller 4 spsk. tørrede). Bages ved 200 grader (varmluft) i omkring 25 minutter.

Smørret smuldres i melet, olien hældes i sammen med resten af ingredienserne, blandes sammen og ligges i køleskabet i 1 times tid (så bliver den nemmere at rulle ud. Kan sagtens ligge 1-2 døgn)

Æggemassen: 4 æg, 2 dl. græsk yoghurt/skyr/fromage fraise.

Blandes sammen og står mens du forbereder tærtefyldet.

Selve tærten: 3 peberfrugter, 1 squash, 1 rødløg, olivenolie, en dåse tomatpuré, 2 tsk. oregano, lidt chili, salt, peber, 100 gram gedeost.

Sæt ovnen på grill. Grønsagerne skæres i stænger, vendes i olie, salt og peber og bages i ovnen i 10 minutter. Puré og oregano blandes sammen og smøres på tærtebunden i et tyndt lag. Grønsagerne lægges på tærtebunden sammen med chili. Æggemassen fordeles over tærten og gedeost ligges på i halv tykke skiver. Tærten bages ved 200 grader (varmluft) til æggemassen er fast (25-30 minutter).

du bliver nødt til at lave den her – den er goood!

Tærten er fra bogen: “Tænd på tærter – tryl med tilbehør” af Elisabeth Emtoft, Rikke Holm og Gitte Værum Kristensen. (hvis du elsker tærter, er denne bog et must-have!)

3 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ikke råd til personlig træning?