salat on the spot

boller med gods i

én af de lækreste opskrifter er fundet!

Du skal bruge:

 • 3 dl. vand
 • 2 dl. skyr eller andet mælkeprodukt
 • 50 gram gær
 • 2 tsk. groft salt
 • 1 spsk. honning
 • 250-300 gram revet æble
 • 100 gram chiafrø (kan undlades hvis du ikke har, de giver ikke smag som sådan!)
 • 100 gram rosiner (kan også undlades, erstattes med nødder eller andet tørret frugt?)
 • 300 gram speltmel
 • 200 gram hvedemel

Opløs gær i vand og skyr. Tilsæt de andre ingredienser og ælt dejen godt sammen. Lad den hæve en times tid og form bollerne med to skeer (du skal ikke have fingrene i dejen). Lad dem efterhæve en halv times tid og bag dem ved 200 grader (varmluft) i omkring 20-30 minutter, afhængig af om du har rosiner i, som suger lidt af væden og derfor gør bagetiden kortere.

Smager fremragende med lidt smør, honning, mørk chokolade eller som de er. Helt sikkert godt tilbehør til frokostens salat eller som mellemmåltid 🙂

2 kommentarer

 • […] Læg sesam i blød natten over, i køleskab. Blend sesam med frisk vand, tilsæt eventuelt sødme (dadler, banan eller vanilje) og smag til. Si mælken igennem et viskestykke, som ligger i et dørslag. “Kødet” som ligger tilbage i viskestykket, kan du bage ved lav varme og køre igennem en minihakker  – så har du udemærket mel, som du kan bruge til f.eks. denne opskrift. Mælken hældes på en ren flaske og opbevares i køleskab. Jeg drak af min i en uges tid – både i kaffen, på havregryn og da jeg bagte disse.  […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sidsel Larsen

  Hvad er kacl indholdet pr. bolle? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

salat on the spot