Weekend bagværk

hamrende lækre og lidt sundere madpandekager

 

Til denne opskrift valgte jeg at bruge soyadrik, som er fremstillet af økologisk sojabønner og vand. Det er 100% vegetabilsk og et fint alternativ til komælk. Det er fri for laktose og mælkeprotein. Det giver en lidt anden smag, en lidt lettere pandekage og et mindre kalorieindhold (35 kalorier pr.100 gram, til forskel har letmælk omkring 100 kalorier pr. 100 gram.) Soja har ingen skadelig kolesterol og er fuld af gode proteiner. Du kan læse mere her!

Til de lækre pandekager (ca. 8 små) skal du bruge: (jeg har justeret opskriften lidt)

  • 1 dl. grahamsmel
  • 1 dl. rugmel
  • 4 dl. Naturli’ sojadrik uden sukker (den grønne)
  • 2 æg
  • lidt salt
  • fedtstof til stegning (jeg brugte rapsolie)

 

Rør æg og mel sammen, tilsæt sojadrik, salt og lad dejen stå i køleskabet i ½ times tid. Steg pandekagerne ved middelvarme og spis dem med f.eks. kylling, grøntsager, lidt ost og avokado eller tag dem med på madpakken og lav dem på stedet.Eller vegetarisk, som jeg gjorde med fyld af dette. Jeg havde til både aftensmad og 2 x madpakker. Billigt, sundt, nemt.

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Weekend bagværk