3 hurtige juice

Stenalderbrødet

Det er top-moderen at spise efter paleo principperne – stenalderkost:

Jeg er ikke så stor tilhænger af stenalderkost, og da jeg ikke spiser kød, er jeg allerede dømt ude. Det går kort sagt ud på at undgå korn, bælgfrugter, tilsat sukker og mejeriprodukter. Skønt for dem det virker for, jeg holder mig til det, som virker for mig (og jeg kan ikke undvære min skyr). Stenalderkost bliver aldrig noget for mig, men det skal dog ikke afholde mig for at prøve det af, og da min kusine delte ud af sit lækre stenalderbrød, var jeg solgt!

DSC_0451

Brød uden nogen form for mel, smagen tog røven på mig! Det er virkelig et lækkert “brød”, som nærmest ingen pålæg behøver.

Du skal bruge:

100 gram græskarkerner

100 gram solsikkerkerner

100 gram mandler

100 gram hasselnødder

100 gram hørfrø

100 gram sesamfrø

5 æg

1 dl. olivenolie

2 tsk. salt

Lidt HUSK

Bland alle ingredienserne godt sammen. Hæld det i en rugbrøds-form og bag det i en times tid ved 160 grader. Lad brødet køle helt af, inden du skærer i det. Knald på hvad du har lyst til, jeg har prøvet det med smør, med ost, med nutella (!) og bare som det er. Du kan også prøve med min sunde nutella version.

Du kan også skære skiverne helt tyndt, så er det lidt knækbrøds-agtigt.

 IMG_8291

Variationer: tranebær, dadler, figner, rosiner, tørrede abrikoser, gojibær eller valnødder..

7 kommentarer

 • Ja en super erstatning for rugbrød 🙂 har endnu ikke mødt nogen, der ikke synes det er lækkert 🙂 så det kan også anbefales at prøve herfra 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ole

  Hvad angår majeriprodukter, har arkæologer fundet ud af, at man spiste Ost i store mængder, ved hjælp af det sidste nye dna teknologi 🙂 Artiklen har været i Familie Journalen tror jeg det var, og det var taget fra det naturvidenskabelige tidsskrift ” Nature “… Woo Hoo!!! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Se mine stenalder opskrifter her og her. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] og bruge det i bagværk. Du kan også fryse det ned, hvis du ikke har tid. Jeg brugte lidt i mit stenalderbrød, det var rigtig […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] denne uge, hvor jeg afprøvede opskriften som jeg fandt hos  en af mine nye yndlingsblogs Helse Matilde – Matilde skriver en utroligt inspirerende blog med sunde opskrifter og motiverende […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Hvad gør HUSK godt før? Og er det overhovedet nødvendigt? I så fald, er der så noget som man normalt lige har i køkkenskabene som kan bruges som erstatning? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 hurtige juice