Stenalderbrødet

Vegetar middag

Tomatsalat a la Grækenland: tomater, rødløg, marineret feta, salt, peber, olivenolie, citronsaft.

Tomatsalat a lá Grækenland: tomater, rødløg, marineret feta, salt, peber, olivenolie, citronsaft.

 

Marineret feta. Lad det trække med olivenolie, salt, peber, basilikum og timian. Bræk det i store stykker og læg det på tomatsalaten.

Marineret feta. Lad det trække med olivenolie, salt, peber, basilikum og timian. Bræk det i store stykker og læg det på tomatsalaten.

 

En rigtig vintersalat, se opskrift nedenfor:

En rigtig vintersalat, se opskrift nedenfor:

 

Vintersalat med stegte rødder og honningdressing: (har ladet mig inspirere af bladet MAD! Nr. 01/13)

Du skal bruge:

  • 2 håndfulde hasselnødder (tørsteg dem på panden, lad dem køle af og hak dem groft)
  • 6 gulerødder, 4 pastinakker (skær dem i stave på omkring 8 cm.)
  • lidt smør, lidt olie til stegningen
  • salt, peber, persille og eventuelt salatblade
  • Honningdressing: 1 spsk. æbleeddike, 2 tsk. honning, 1 tsk. sennep, 2 spsk. rapsolie. Pist det sammen og hæld det over salat når den er færdig.

Varm smør og olie op på en pande, steg rødderne i omkring 20 minutter ved middelvarme. Krydr med salt og peber og eventuelt persille. Hæld rødderne på et fad (eventuelt på et tæppe af salatblade) og hæld dressingen over, drys med hasselnødderne.

Røde bøffer. Lavet af rødbeder selvfølgelig. Må indrømme at disse er snyd, købte dem på frost i Super Brugsen, men det smagte over al forventning. De har hverken tilsætningsstoffer, farve eller andre utilsigtede finurligheder.

Røde bøffer. Lavet af rødbeder selvfølgelig. Må indrømme at disse er snyd, købte dem på frost i Super Brugsen, men det smagte over al forventning. De har hverken tilsætningsstoffer, farve eller andre utilsigtede finurligheder.

 

Nem, lækker, sund vegetar middag! Sluttede det hele af med kaffe og lidt god chokolade.

Skriv din mening her!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Stenalderbrødet