mer' musik

Lækre rugbrødsboller med et lakrids-twist

DSC_0478

Der er gået lakrids i bloggen. Dette er den første af en del opskrifter, som kommer her på bloggen de næste måneder – jeg er vild med lakrids og har forsøgt mig med en lang række opskrifter. Den første kommer her:

Lakrids-rugbrødsboller:

Du skal bruge:

  • 25 gram gær
  • 6 dl. koldt vand
  • 1 tsk. fint salt (eventuelt Himalaya salt)
  • 1 dl. hvedemel
  • 7 dl. rugmel
  • 2 dl. solsikkekerner
  • 2 dl. hørfrø
  • en håndfuld tørrede abrikoser, skær dem i små stykker
  • en håndfuld tranebær
  • 8 figner, skær dem i små stykker
  • 2 spsk. Johan Bülow lakridssirup. Jeg brugte den salte version, synes det gav et rigtig godt resultat.

DSC_0484

Opløs gæren i det kolde vand, tilsæt salt og siruppen og rør det godt ud. Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt godt. Du behøver ikke at have dejen ude af skålen på noget tidspunkt, og dejen skal være rigtig klæbrig og grødagtig. Lad den hæve nogle timer på køkkenbordet eller natten over i køleskabet. Tænd ovnen på 200 grader og brug 2 skeer til at forme aflange boller på bagepladen. Bag dem i 25-30 minutter. Hvis du har en vandforstøver, så spray koldt vand ind i ovnen et par gange under bagetiden. Det gør skorpen ekstra sprød og lækker.

Lækre både lune og kolde. Jeg har spist dem som snack, frokost med en salat og til te med lidt honning på. Du skal ikke blive forskrækket over lakridsen i opskriften, smagen er meget mild og ligger især i eftersmagen.

Rugbrødsbollerne kan varieres med f.eks. valnødder, mandler, rosiner eller med den søde version af lakridssiruppen.

 

(Lakridssiruppen har jeg modtaget som gave)

9 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

mer' musik