App Anbefaling: Gå For Hjertet

om at være i sorg

Jeg har før skrevet om den sorg, som jeg går med lige nu. Jeg mistede i starten af dette år min lillebror. Aldrig har jeg oplevet en større smerte. Kærestesorger, økonomiske bekymringer eller sygdom kan aldrig hamle op med denne smerte. Det værste ved døden, og det som ramte mig som et lyntog er, at døden er uigenkaldelig. 

Men jeg tog samtidlig den beslutning, at jeg ville leve videre. Ikke som om “intet var sket”, men jeg ville kæmpe mig tilbage til livet – for jeg var så uendelig lykkelig, før jeg mistede halvdelen af mit hjerte. Jeg har holdt fast i min træning. Glæden ved træningen er ikke om før, jeg gør det for at overleve. Jeg slæber mig op til træning, jeg gider ikke, har lyst til at tage hjem hvert øjeblik. Men når jeg så starter, får pulsen op, sveden pibler frem – så er smerten for noget tid lammet. Der er ikke rigtig plads til at tænke over sorg, jeg får brugt mig selv på en anden måde og jeg bliver træt – så jeg kan sove og igennem søvnen få energi og overskud til at klare endnu en hård dag. 

Jeg har stadig sorte dage, og jeg er bevidst om, at der vil komme mange flere i årene fremover. Men jeg har i hvert fald ét redskab, et værktøj som hjælper mig frem. Træningen. Endnu en grund til at komme i gang, det er aldrig for sent og du ved ikke hvornår du får brug for det.

_No_more_sorrow__by_Nonnetta

19 kommentarer

 • Jeg har ikke prøvet at miste som du har, og kan kun prøve at forestille mig hvor hårdt det må være, og det er ikke engang nok.
  Det er flot du kæmper videre, og at træningen kan hjælpe dig igennem din sorg tager jeg hatten af for.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • J

  Det gør helt ondt i maven og i mit hjerte, når jeg læser dette indlæg.
  Jeg har selv brugt træningen som et redskab, i tider i livet, hvor det hele har været meningsløst. Jeg har stort respekt for dig. DU er virkelig stærk!
  En verden fuld af positive tanker og en masse kærlighed i din (og dine kæres) retning <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh tak Josiephine. Jeg er glad for at du også bruger træning, som et slags frirum – som jeg selv. Det er en skøn måde at komme lidt væk på. Tak for din meget søde kommentar!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annette Mølgård

  Det går lige i hjertet det du skriver.
  Ved godt hvordan du har det, har selv mistet min elskede storebror or snart 4 år siden.
  Kan sige dig at jeg stadig har nogle dage der er sorte men ikke så tit mere.
  Rigtig flot at du bruger din træning til at komme lidt væk og få tankerne væk fra sorgen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hvor er du sej, at du kan fortælle om sådan nogle svære ting på din blog. Jeg bruger selv træning til at komme igennem en svær fase i livet, og det er noget af det eneste som hjælper på smerterne. 🙂
  Held og lykke med det hele. Sender positive tanker i din retning.

  /Camilla – http://www.fitnrun.bloggersdelight.dk
  En blog om træning, løb og sund livsstil.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rosita

  Jeg har fulgt din blog længe nu og det er slående så stærk du har været i tiden efter dit tab. Du er en inspiration i min hverdag, og du skal vide, at jeg er sikker på, at mange andre deler denne mening med mig.
  Det er en bemærkelsesværdig tanke, at træningen kan hjælpe en igennem sorgen og det er dejligt at høre, at det bare fungerer for dig.

  Jeg kan kun være enig med Annette – dine ord går lige i hjertet.
  Jeg har også selv mistet min storebror for 8 år siden og ligesom Annette kommer de dage, hvor alt ting ser håbløst ud stadig – men de er sjældne.
  Jeg kan godt lide at tænke på, at min bror stadig er her og ser på mig og er stolt af mig og af de ting jeg præsterer.
  Jeg tror på, at din bror har en stærk plads i dit hjerte og lad ham blive ved med at have det.

  Jeg kondolerer og sender mine tanker til dig og dine nærmeste.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Rosita,
   Jeg er meget rørt over din kommentar, det er rigtig pænt skrevet af dig. Tusind tak. Jeg er glad for, at jeg kan inspirere dig – det varmer i denne hårde tid.
   Jeg er sikker på at min bror også kigger ned til mig hver dag og kommer på besøg. Skørt for nogle, men for mig ved jeg at det er sandt.

   Søskendekram herfra!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Hej Mathilde.
  Følger din blog næsten hver dag, og vil bare fortælle dig, at jeg synes det er vanvittigt inspirerende det du gør. I stedet for at grave dig ned under dynen som du sikkert nogle dage har allermest lyst til, så kæmper du videre.
  Hold kæft jeg synes det er sejt!

  Ønsker dig alt det bedste i fremtiden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Maja,
   Blev helt rørt over din kommentar, mange mange tak for den. Og tak fordi du læser med!
   Hilsen en meget glad blogger

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] min hud blevet flot igen. Efter en hård start på året – læs mere her og her – havde min hud lidt en hård medfart. Jeg har egentlig altid haft en pæn hud, sommetider […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Jeg har, i begyndelsen af året, lidt af rigtig grim hud. Fik akne-lignende tilstand, nye udbrud hver dag og det påvirkede mit selvværd og lyst til at gå ud, utrolig meget. Læs mere om hvorfor her og her. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jane

  Stærkt indlæg på din altid meget inspirerende blog.
  Håber du en dag igen vil føle dig uendelig lykkelig, selvom det vil være på anden måde end før sorgen ramte dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] min lillebror døde 1.januar 2013 (læs mere her og her), vidste jeg ret hurtigt efter, at jeg nu havde fundet mit motiv. Jeg har nu hans navn på min […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] færre og færre af de dage. Jeg er overbevidst om, at jeg ville være gået ned med en depression, hvis jeg ikke havde haft min sport (og min elskede familie og højt elskede kæreste, selvfølgelig). Jeg får virkelig meget ud af, […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mathilde

  Kære Matilde, for FØRSTE gang nogensinde, så kommenterer jeg på en blog. Jeg fandt din blog for nyligt, og jeg kan ikke lade vær. Men du er simpelthen SÅ fantastisk. Du giver igennem din blog, et billede af virkeligheden. Jeg har selv oplevet den sorg du har/ og stadig gennemgår, og derfor skriver jeg nu. Jeg vil takke dig for alle dine indlæg, og for alt den virkelighed som præger din blog. Ingen overfladiske indlæg med dyre tasker og alt for fin mad, men bare en menneskelig og ganske normal hverdag, som mange af os kender den. Tusind tak for det – og fortsæt endelig på den måde.

  Kh Mathilde

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde Trobeck

   Kære Mathilde. Mange tak for din virkelig søde kommentar. Den kan du tro betyder meget for mig. Jeg er rigtig glad for, at du læser med og får noget ud af det som jeg skriver om. Jeg er ked af at høre at du også har haft sorg i dit liv og jeg håber at du har det godt! <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

App Anbefaling: Gå For Hjertet