om at være i sorg

Sund konfekt

DSC_0540 DSC_0543de lækreste, bløde konfektkugler. Nemme at lave og i et utal af variationer:

Du skal bruge:

  • 50 gram mandler
  • 2 store spiseskeer hørfrø
  • lidt salt
  • saften fra ½ økologisk appelsin og eventuelt skal
  • 6 figner
  • kokos og lakridspulver til at rulle de små i

DSC_0546 DSC_0545 DSC_0542

Sådan gør du:

  • blend mandler helt fint i f.eks. kaffemølle/foodprocessor,
  • blend hørfrøene helt fine,
  • hak fignerne godt og grundigt. Hvis du har en stærk kaffemaler, kan du sagtens anvende den til opgaven,
  • bland mandel- og hørfrømel sammen, tilsæt et nips salt,
  • tilsæt appelsinsaften og eventuelt skal,
  • bland det hele godt sammen med hænderne,
  • lad det trække i 10 minutter
  • form små kugler af dejen
  • rul kuglerne i f.eks. lakrids, kokos, kakao, hypenpulver eller spis kugler som de er: bløde og lækre – de smelter på tungen!

DSC_0548

Opbevar dem i køleskab. De kan holde sig i omkring 10-12 dage (hvis du kan lade dem være..)

(lakridsen har jeg modtaget som gave)

13 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

om at være i sorg