lidt til maven:

super sunde, lækre boller – FULDE af protein!

det behøver altså ikke være usundt og udskældt at spise lækker bagværk – her er min version af en proteinrig bolle:

DSC_0566

De ser måske tørre, kedelige og ordinære ud. They are not. Min opskrift er inspireret af denne flotte fyr’s – tjek i øvrigt hans blog ud, der er utrolig mange solide, sunde opskrifter, alle med samme tema: masser af protein!

Du skal bruge (til 4 boller):

  • 50 gram grovvalsede havregryn,
  • 50 g boghvedemel,
  • 250 g skyr,
  • 2 spsk. fiber husk,
  • 1 tsk. salt,
  • 1 tsk. bagepulver,
  • en teske honning
  • 2 spiseskeer chiafrø 


Sådan gør du:

  • bland skyr, husk og bagepulver sammen,
  • tilsæt havregryn, mel, salt, honning og chiafrøene
  • bland dejen godt sammen (meget mærkelig konsistens, det tætteste jeg kan komme er modellervoks).
  • lad den stå og trække 30 minutters tid – tænd ovnen på 175 grader varmluft,
  • form bollerne, pensl dem med vand og bag dem i ovnen i omkring 25 minutter

Jeg har spist mine med lidt smør og ost, med æg og med lidt honning – der er omkring 14 gram protein pr.100 gram, så dem kan du snildt spise med god samvittighed OG der følger en god mæthedsfornemmelse med, som varer længe!

24 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

lidt til maven: