Det nye sort:

Boldtræning

Jeg har længe været vild med boldtræning – noget jeg træner hver eneste lørdag i mit træningscenter- nu også lidt herhjemme:

IMG_9129Jeg var så heldig at få sendt en træningsbold – en af god kvalitet og som ikke, som mange af mine andre bolde, taber luft i tide og utide. Jeg har planlagt en række indlæg her til bloggen – hvor boldtræning er i fokus. Dette indlæg har fokus på, hvordan du sidder optimalt på en bold:

IMG_9120Bolde er perfekte for dig, som sidder meget ned, f.eks. på kontor, hvis du er studerende, sidder meget og læser eller hvis du ser tv – du skal bevidst og ubevidst hele tiden koncentrere dig om, at holde balancen. Det er super træning for ryg, mave, bækkebund – og samtidig god hjernegymnastik!

Sådan sidder du korrekt:

  • sørg for at begge dine fødder er plantet i underlaget, du skal forsøge at have lige meget vægt på begge fodsåler,
  • hold ryggen rank, træk bækkenet ind under dig, forstil dig at dit haleben skal pege lige ned i jorden,
  • spænd op i bækkenbunden – det gøres nemmest ved at forestille sig at man skal holde på en prut (det er virkelig den bedste forklaring, har gennemtænkt andre..),
  • træk navlen ind til rygsøjlen,
  • slap af i skuldrene, trak skuldrebladene sammen på ryggen,
  • hold nakken lige,
  • kig ligefrem

Forsøg dig lidt frem, prøv at skifte sofa ud med bold – bare for 15 minutter. Langsomt kan du trappe op. Jeg sidder ofte på min bold herhjemme, mest når jeg blogger. Ofte bruger jeg også bolden som fodskammel. Du kan altid lege lidt med øvelserne, mestrer du f.eks. overstående teknik, kan du prøve at løfte én fod af gangen mens du holder spændingen og den gode holdning. Er du ekspert – så prøv at luk øjnene i mens du løfter én fod af gangen.

I næste boldtrænings-indlæg: diagonalt løft på bold!

IMG_9133

Du kan købe den bold jeg bruger her.

Indlægget er sponsoreret – men jeg står helt inde for produktet.

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Det nye sort: