Olierede tips

Fransk Kurvebrød

IMG_9020Jeg er en kulhydrat pige – jeg elsker brød i alle afskygninger. Prøver dog at begrænse det lidt, da jeg lige for tiden prioriterer proteiner, men derfor kan jeg nu godt li’ et godt stykke brød i ny og næ. Sidst blev det til et fransk kurvebrød, som blev en succes:

Du skal bruge: 

  • 180 gram groft rugmel
  • 4 dl kogende vand
  • 4 dl lunken vand
  • 50 gram gær
  • 4 tsk. salt
  • 850 gram mel (spelt, rug, graham, durum, hvede, boghvede etc.)

Sådan gør du:

Rør det kogende vand og de 180 gram rugmel godt sammen, lad det stå nogle timer på køkkenbordet eller natten over. Bland lunken vand i blandingen, opløs gæren heri. Tilsæt salt og mel, ælt godt og lad det hæve i en skål i mindst 1 time. ælt dejen godt igennem igen, læg den til hævning i en hævekurv.

hævekurv mindre.-p

Hævekurven hjælper en våd dej med at hæve opad i stedet for udad, når det formede brød efterhæver. Brødet vendes forsigtigt ud af kurven, lige inden bagning. Man kan købe hævekurve, som giver brødet et mønster. Du kan også bruge en almindelig kurv, som du forer med et viskestykke, både kurv og viskestykke skal drysses godt med mel, inden dejen kommes deri. Du kan købe dem mange steder på nettet og du kan få dem i mange forskellige former.

Lad dejen hæve i kurven i en times tid, inden den forsigtigt vendes ud på bagepladen og bages ved 175 grader varmluft i omkring 65-70 minutter.

Brødet bliver solidt, lækkert blødt indeni og med en god sej skorpe, som jeg virkelig er vild med. Jeg har spist brødet med minerine, med honning, peanutbutter, lemoncurd og som tilbehør til en god salat:

IMG_9022[1]Speltkerner, feta, bredbladet persille, blommer og mandler ristet i rapsolie, salt, oregano og timian.

9 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Olierede tips