Kartoflen i nye klæder

Proteinbar

denne gang står det på hjemmelavede protein-barer..

Fordi jeg ikke gider købe en protein-bar til 30 kroner, fordi jeg ikke gider spise noget, som jeg ikke helt er klar over, hvad er og fordi det er pisse fedt at lave sin mad selv!

Jeg har (efter mange totalt mislykkede forsøg) endelig lavet en (hvis jeg selv skal sige det) rimelig top dollar protein-bar!

Du skal bruge lidt tålmodighed og:

100 gram grovvalsede havregryn
95-100 gram müsli (jeg købte en øko færdigblandet, men du kan også lave din egen, se f.eks. her)
50 gram rosiner eller tranbær
50 gram peanutbutter (jeg valgte den “grove” variant)
30 gram honning
2 dl skummetmælk eller soja/ris/havre
Mørk chokolade (mindst 80%)
Protein pulver (gerne med chokolade smag) Du kan dog sagtens lave barene uden pulver, da peanutbutter indeholder både fiber, fedt og protein.

Sådan gør du:

Bland gryn, proteinpulver, rosiner sammen. Varm mælken op i en lille gryde, smelt peanutbutter, honning og chokolade i mælken. Hæld det hele sammen og ælt det godt. Massen skal være tør, men uden at massen går fra hinanden. Tag bagepapir i et fad (jeg brugte en kageform) og hæld massen derned.

Pres det, så det bliver jævnt og bestem selv, hvor tykke du vil have dine barer.

Sæt det i køleskabet i 2 timer og skær barene ud bagefter. De kan opbevares i en tætsluttende beholder i køleskabet i 14 dages tid.

En ideel snack at have med i tasken til en lang dag, med i bilen når blodsukkeret dykker eller bare som en lille dessert til kaffen.

21 kommentarer

  • […] siden, fandt opskriften frem for nogle dage siden – de skal snart laves igen! Se opskrift her! mandler de […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mette

    Kan man tydeligt smage rosiner i dem? 🙂 Kan godt lide rosiner i sig selv, men jeg er normalt ikke fan af dem sammen med andre madvarer :-))

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • det ser mums ud !
    /fitnessblog simonemoos.wordpress.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] Se her min tidligere opskrift på lækre proteinbarer.  […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] Se mine tidligere opskrifter: Veganske proteinbarer og proteinbarer med peanutbutter. […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Trine

    De ser bare så gode ud.
    Kan ikke tåle peanuts – Har du ide om, hvad man alternativt kan bruge?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Skov

    Jeg har nu for 3 gang lavet disse.. Og nøøøj hvor er de lækre. MEN jeg har lige et par spørgsmål.

    Hvor meget chokolade skal der i???

    Hvor meget proteinpulver skal der i??

    Første gang jeg lavede dem – blev de perfekte, men de sidste to gange er de ikke blevet stive nok efter at have stået på køl. Så er de stadige våde. Har du en ide til hvad det kan være??

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej Anna, jeg tænker at du næste gang skal prøve at gøre dejen lidt mere “tør”, uden at den bliver for tør selvfølgelig. Men prøv eventuelt at put lidt flere havregryn i, hak chokoladen lidt grovere og tilføj eventuelt mere proteinpulver. Måske var der for meget peanutbutter i? Det fedter en del 🙂 Håber det lykkes!

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Anna Skov

    Tak for dit svar. Men hvor meget proteinpulver bruger du ca? .. Og jeg troede at chokoladen skal smeltes i mælken? .. Det skal den ikke ? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Du behøver ikke lade chokoladen smelte med, du kan bruge kakao i stedet. Jeg bruger et enkelt scoop 😉

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Malene

    Hvor mange barer bliver der ca? Og hvor står en kage form skal man bruge? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Helse Matilde

      Det kommer an på hvordan du skærer dem ud, men omkring 10-12 stykker. Jeg bruger en kageform som er 30X15 cm tror jeg 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lækker proteinbar har nu lavet dem 3 gange har dog undladt chokoladen og brugte lidt ekstra proteinpulver, men virkelig en super god proteinbar tak..

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Erica

    Kan man erstatte peanutbutter med noget andet udover proteinpulver? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • RIkke

    Hej Mathilde.. Jeg har skrevet 1x før, men da jeg ikke har fået svar prøver jeg lige igen 🙂
    Du havde engang lagt en opskrift op på proteinbar med abrikoser, tranebær osv., men jeg kan desværre ikke finde den mere – og den var super god 🙁
    mvh, Rikke

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke W.

    Hej Matilde! :-))
    Jeg faldt lige over denne side med proteinbarer, og ville lige høre dig ad om man kan undvære proteinpulveret OG chokoladen? Og eventuelt putte noget mere peanutbutter i? Desuden, ved du hvor meget protein der er i pr 100 g cirka? :-))

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Pia

    Hejsa,
    Disse ser rigtig lækre ud og skal helt bestemt prøves! Har dog lige nogle spørgsmål: Kan man bruge finvalsede havregryn og minimælk istedet for grovvalsede havregryn og skummetmælk? Tænker på om disse to ingredienser gør “noget specielt” eller om de kan erstattes uden de store problemer 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Matilde Trobeck

      Hej Pia. Jeg har ikke prøvet – men mon ikke? Lad mig høre hvordan det går 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Lene B. J.

    Hvor meget chokolade skal der i opskriften? (Kan se at en anden tidligere har spurgt om det men der er ikke svaret…)
    Hvor meget proteinpulver skal der i opskriften hvis man vælger at tilsætte det?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • jonas

    kan nogen oplyse nærings indholdet på disse?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nikolaj

    Hvor meget protein er der cirka i hver bar? Hvis man går efter en par på 50-60 gram?

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kartoflen i nye klæder