Hjemmelavet yoghurt

Mine produkter

produkterJeg har, i begyndelsen af året, lidt af rigtig grim hud. Fik akne-lignende tilstand, nye udbrud hver dag og det påvirkede mit selvværd og lyst til at gå ud, utrolig meget. Læs mere om hvorfor her og her.

Jeg har dog fået en finere hud nu, hvilket selvfølgelig skyldes, at jeg har det bedre indeni. Men jeg tror også, at de produkter som jeg anvender, har sin andel. Jeg bruger helst og næsten udelukkende, produkter uden parabener, parfume og farvestoffer. Til min hår bruger jeg engang imellem shampoo med parfume, ellers en neutral – jeg vasker håret mange gange om ugen, fordi jeg har svedt det helt vådt, så det er vigtigt for mig, at shampooen er så skånsom som mulig. Udover at produkterne skal være så rene som muligt, betyder prisen selvfølgelig også noget for mig – derfor er (næsten) alle produkterne budgetvenlige og mange af dem, drøje i brug:

 1. Youngblood Natural Mineral Loose Foundation (Honey) – bruger jeg hver dag ovenpå min dagcreme. Dette er det dyreste produkt i min samling, den koster altså knap 300 kroner – den holder i omkring 4-5 måneder for mig. Det er den bedste jeg nogensinde har prøvet. Jeg tager et tyndt lag på om morgenen, og behøver sjældent at “pudre” næsen i løbet af dagen. Det ser naturligt ud, huden kan ånde og den dækker alle urenheder. Find den her.
 2.  John Masters Organics: Moroccan clay purifying mask – som jeg bruger én gang hver uge. Det er en rigtig god maske, som skal sidde i omkring 20 minutter. Den dufter super godt og renser huden, på en nænsom måde. Den er især god til, at fjerne hudormene omkring næsen og på hagen. Den koster 244 kroner- men er helt vildt drøj, find den her.
 3. Jane Iredale Purelast Mascara Black Onyx – en rigtig god mascara til hverdagsbehov. Den er mild, indeholder ikke lak, schellak eller petroleums baserede produkter. Den holder rigtig godt – selv til tårer. Find den til 150 kroner her. 
 4. Danish Skin Care Smooth Skin Daily – Dette produkt eksfolierer hudens overflade og fjerner effektivt tegn på hudorme, bumser, solskader og trist hud. Læs mere om min oplevelse af produkter her. Den koster 265 kroner, men holder også til daglig brug, i ca. 4 måneder.
 5. Urtekram Rose Body Lotion – er generelt ret stor fan af Urtekram. Denne creme bruger jeg et par gange om ugen, efter bad. Den dufter helt vildt godt, den fugter perfekt og tørrer hurtigt ind – så du hurtigt kan tage tøj på og komme videre i teksten. Den koster 65 kroner og kan købes her. 
 6. Matas Natur 24th ansigtscreme – god creme til prisen, den koster 80 kroner! Der er hverken parabener, parfume eller farvestoffer i Matas’ Naturserie – helt perfekt! Kan (selvfølgelig) købes i din lokale Matas eller her.
 7. Matas Natur Shampoo med e-vitamin og økologisk aloe vera – også ekstremt god til prisen og uden parfume, parabener og farvestoffer – den koster 70 kroner og kan købes her.
 8. Neutral Shower Gel – igen helt uden parfume, farvestoffer og parabener. Den er mild og skummer godt, hvilket vi godt kan lide herhjemme. Den koster 53 kroner og kan købes i de fleste supermarkeder eller her. 
 9. Matas Natur ansigtspeeling – jeg bruger denne 4-5 gange om ugen, hvilket jeg fik anbefalet af en kosmetolog, da min hud var værst. Min hud kan sagtens tåle det, men har du sart hud, skal du nok gøre det 1-2 gange om ugen. Peelingen inderholder jojobakorn og knuste olivensten – som efterlader huden ren og silkeblød. Uden parfume, farvestoffer og parabener. Koster 70 kroner og kan købes her.

Derudover bruger jeg Neutral deo-roll on og sprøjter altid kun parfume på mit tøj.

Jeg fjerner altid min mascara med olie. Jeg smører ofte min krop ind i olie, bruger dem som håndcreme, pleje af neglebånd, tørre albuer etc. Selvfølgelig fedter olier mere, end almindelig lotions, men du kan eventuelt smøre dig ind, lige efter badet, mens du stadig er våd, og så tørre efter med et håndklæde – så får du fugt men får “tørt fedtet” af. Jeg opbevarer mine olier i køleskabet. Find abrikoskerne-olien fra Juhldal her og Dalens olie her.

DSC_0076

Andre gode hud-råd:

 • Få rigeligt med protein –protein er også uundværlig i opbygningen af væv og af en smuk, ren hud. Æg, kikærter, kylling, tun, linser, skyr.
 • Søvn! Hvis du ikke får nok søvn, kan der ophobe sig væske under øjnene. Husk også at din hud og din hjerne genopbygges under søvnen.
 • Tænk over hvilket makeup du knalder i femøren. Økologiske og ikke-kemiske produkter er mere kostbare end de billigere alternativer. Men det kan altså godt betale sig. Makeup sidder ikke kun udenpå huden, det trækker ind i huden, ind i blodet og påvirker os indefra. Hold makeup pauser, når du sidder derhjemme i sofaen, kan fjæset vel ligeså godt få en timeout.
 • Drik en juice om dagen! Siden jeg begyndte på det for ca. 1½ år siden er min hud blevet markant bedre! Pres grøntsager og frugt og hæld lidt olie i – det er altså et vidundermiddel for huden!

Find mig på instagram her.

4 kommentarer

 • […] Jeg har, i begyndelsen af året, lidt af rigtig grim hud. Fik akne-lignende tilstand, nye udbrud hver dag og det Kilde: helsematilde.com | Helsekost […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Jane Iredale Purelast Mascara Black Onyx – en rigtig god mascara til hverdagsbehov. Den er Kilde: helsematilde.com […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Hej Matilde

  Du skrev for noget tid siden, at du var begyndt at teste Bio-oil, men jeg kan ikke se den nævnt i dit indlæg “Mine produkter”. Er du gået væk fra den? Jeg blev dengang inspireret og er selv i gang med at teste den på nogle ar.

  Tak for en god blog!

  VH
  Sofie

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Du har helt ret Sofie, jeg tester den stadig, men den er ikke med i indlægget, da der kommer et indlæg senere – hvor det kun handler om Bio Oil 🙂 Kan du se forskel indtil videre?

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet yoghurt