Ægge wrap

Sund Nutella/Hasselnøddecreme

Min søde kollega fortalte om en sund(ere) nutella, som hun havde smagt hos en veninde – den måtte jeg prøve! Jeg køber aldrig nutella, mest fordi jeg ikke vil kunne lade det være… Men også fordi, at det indeholder diverse E-numre, tilsætningsstoffer og et glas nutella indeholder kun det der svarer til 20 hasselnødder.

Det må kunne gøres bedre! Derfor forsøgte jeg mig med home-made-nutella:

Hvad skal du bruge?

100 gram hasselnødder
5-6 dadler
3 tsk. kakaopulver (uden sukker)

Tænd ovnen på 200 grader og læg nødderne derind i cirka 10 minutter. Hæld nødderne i et viskestykke og gnid dem fri fra skallerne.

Skær dadlerne i små stykker og blend dem helt fint, blend nødderne helt fint og bland kakao i. Mos det hele sammen med klørfem.

Så der hjemmelavet nutella! Det smager næsten som den ægte vare, bare bedre fordi det er sundere og du ved, hvad der er i!

Opbevar det i køleskab og spis det på knækbrød, ristet rugbrød, en riskiks eller en grovbolle. Nu må vi se hvor længe det holder herhjemme…

P.S. Hvis du ikke kan lide smagen af dadler, så ingen panik! Du kan ikke smage dem som sådan, de hjælper bare massen med at hænge sammen.

17 kommentarer

 • Ej hvor sjovt, den lavede jeg til min fødselsdag for et par uger siden. Den blev super god 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har før brugt en opskrift der ligner den på en prik, og det smager viiiirkelig godt. Super fint alternativ 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh perfekt! Det må jeg prøve, ELSKER nutella 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Virkelig lækkert! Jeg blendede det med en lille slat mælk. Så blev den lidt mere cremet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emilie

  … og jeg har netop lavet en portion og vendt det rundt med skyr. Virkelig en god måde at stille sukkertrangen på! Sådan lidt chokolademousse-ish:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] kan også kaste dig ud i dadelkugler med kakao, den sunde nutella, fine romkugler eller den syndige […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Bland alle ingredienserne godt sammen. Hæld det i en rugbrøds-form og bag det i en times tid ved 160 grader. Lad brødet køle helt af, inden du skærer i det. Knald på hvad du har lyst til, jeg har prøvet det med smør, med ost, med nutella (!) og bare som det er. Du kan også prøve med min sunde nutella version. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] er afkølede. Du kan spise dem som de er, flække dem og smøre lidt smør, marmelade, den sunde nutella eller lemoncurd på. Du kan sagtens lade være, at tilsætte chokolade, og i stedet tilføje lidt […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Freja

  Hej Mathilde. Bruger du tørrede eller friske dadler? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Se version 1 her. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine Bjørg Nielsen

  Hej Mathilde. Hvor langtid kan nutellaen holde?

  – Trine

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nina

  Jeg faldt lige over denne opskrift i går – og ja, det er et super godt alternativ til nutella!
  I dag har jeg prøvet at blende lidt af nutellaen med en banan og en slat mælk – og det viste sig at blive til en virkelig lækker chokolade/banan milkshake. Jeg endte dog med at putte lidt ekstra kakao i for at gøre chokoladesmagen mere intens 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kathrine

  Virkelig lækker Nutella 🙂 Jeg blender dog hasselnødderne til helt til smør for at gøre den mere cremet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ægge wrap