GRØD

Veganske proteinbarer

DSC_0092

DSC_0087

Jeg har fået en ny veninde – som praktisk talt er veganer. Veganere spiser hverken kød, fisk, drikker mælk, spiser yoghurt, spiser æg etc. Hun spiser dog æg, som også er det eneste, hun har tilbage af animalske fødevarer. Det fik mig til, at lave en proteinbar, som hun kan spise – de fleste barer er lavet på mælk, jeg har lavet denne på havremælk:

NB: Der er honning i denne opskrift, hvis du er “rigtig” veganer, må du vist ikke spise honning. Så er du seriøs veganer, må du undvære honningen, som giver sødme og konsistens.

Du skal bruge (12-14 stk., afhængig af hvor store du skærer dem):

 • 80 gram grovvalsede havregryn
 • 100 gram risproteinpulver med vanilje – jeg bruger denne.
 • 40 gram knuste hørfrø
 • 40 gram kakaopulver
 • 70 gram lyse rosiner
 • 45 gram honning
 • 40 gram peanutbutter
 • 40 gram chokolade
 • 110 gram havremælk (du kan også bruge ris, sojamælk eller hvis du er til animalske fødevarer: helt almindelig komælk).
 • 25 gram hasselnødder
 • 50 gram mandler

Tænd ovnen på 175 grader varmluft. Bland gryn, proteinpulver, knuste hørfrø (bruger min kaffemaler til det formål), kakao og rosiner sammen. Smelt peanutbutter, honning, chokolade og mælk i en gryde, rør godt hele tiden. Smid mandler og hasselnødder ind i ovnen i 7-8 minutter. Hak dem groft. Bland det hele godt sammen. Tryk massen ned i en form, og stil den i køleskabet i et par timer. Derefter kan du skære fine barer ud, og du bestemmer selv størrelsen.

IMG_9867 IMG_9868

Der er omkring 17-20 gram protein pr. bar, afhængig af, hvor store du skærer dem. De kan holde sig i en tætsluttende beholder i 14 dages tid, men jeg tror at min veninde og jeg får gjort kål på dem langt før!

Se her min tidligere opskrift på lækre proteinbarer. 

9 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GRØD