Brownie - lidt sundere

Mandelmælk

DSC_0783_Fotor_Collage_FotorMandelmælk. En gammel favorit, som jeg har glemt alt for længe. Jeg drikker ikke særlig meget komælk, men spiser både skyr, yoghurt, fromage fraise etc. Men ikke destomindre elsker jeg mandelmælk, det smager vildt godt i kaffe og så er det så fantastisk, at man kan lave mælk af nødder..

Du skal bruge:

 • 130 gram mandler
 • 8 dl. koldt vand
 • lidt vaniljepulver
 • lidt! salt
 • evt. et par dadler

Sådan gør du:

 • Udblød mandlerne i koldt vand natten over (Minimum 12 timer. Mine lå i 24 timer)
 • Hæld vandet fra mandlerne og skyl dem godt,
 • blend mandlerne med omkring 8 dl.vand i et par minutter, smag til undervejs med vanilje, salt og dadler,
 • nu skal mandelmælken sies (jeg tog en skål med et dørslag over, i dørslaget lagde jeg en ren karklud),
 • hæld mælken igennem og lad det stå nogle minutter, vrid kluden til sidst, så du får hver en dråbe ud,
 • hæld din mandelmælk på en ren flaske og opbevar det i køleskab (det kan holde sig i 4-5 dage – med mindre din far drikker det, som min).

Der vil ligge mandelrester (pulpen kaldes det så smukt) i din klud – det kan også bruges! Du kan bage det i ovnen (lav varme, lang bagetid – til det er helt tørt!), male det i en kaffemaler og bruge det i bagværk. Du kan også fryse det ned, hvis du ikke har tid. Jeg brugte lidt i mit stenalderbrød, det var rigtig lækkert!

Mandelmælken kan du bruge i smoothies (hvad med den her?), på dine morgengryn, i kaffe/te, med/på friske jordbær eller i supper.

IMG_0351

DSC_0813Find mig på instagram: helsematildedk

12 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Brownie - lidt sundere