Drik ukrudt

Sund(ere) hindbærsnitter

IMG_0253 IMG_0251 IMG_0243Hindbærsnitter er ret så populært herhjemme. Min mor laver (efter min kærestes mening) de bedste hindbærsnitter i verden. Jeg har forsøgt at gøre min kære mor kunsten efter – dog med en del justeringer, så opskriften er et sundere alternativ til den smørmættede dej og sukkerholdige syltetøj.

Du skal bruge:

Dej: 1 æg, 1 tsk. bagepulver, 1 tsk. vaniljepulver, 50 gram kokosmel, 50 gram mandelmel, knap 100 gram havregryn, 75 gram kokosolie, lidt vand til at samle dejen.

Fyld: 2 dl. hindbær, lidt stevia, lidt HUSK

Glasur: Stevia, kakaopulver (eller flormelis), citronskal, vaniljepulver

Fremgangsmåde:

Kør kokosmel, mandler og havregryn i minihakkeren, så det bliver fint malet. Bland resten af ingredienserne i og ælt dejen godt. Lad den hvile i køleskabet i mindst 30 minutter. Rul dejen ud i 2 stykker, rul hver del ud så de bliver cirka 30 cm lange og 10 cm brede. Bag dem ved 175 grader (varmluft) i omkring 12 minutter. Lad dem køle helt af.

Kog hindbærene op i lidt vand, bland lidt HUSK og stevia i og rør godt. Tag det af varmen og lad det køle lidt af (smag også til her – tilføj eventuelt mere stevia eller HUSK, så du får en syltetøj-konsistens).

Skær forsigtigt stykker ud, dejen er ret porøs (nok på grund af den manglende smør!)!

Smør “låget” med lidt glasur (jeg lavede glasur af lidt kakaopulver, lidt stevia, lidt citronskal og lidt vaniljepulver), drys med det du kan lide (her er det frysetørrede hindbær). Smør lidt hindbærfyld på bunden og læg et glasurlagt “låg” på. Lækre hindbærsnitter uden sukker, smør og klam gelantine. Nyd den til kaffen eller som dessert – med god samvittighed!

IMG_0243_Fotor_Collage

Find mig på instagram: helsematildecom

3 kommentarer

 • […] Læs hele artiklen her på >>: helsematilde.com […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Når du skriver ‘lidt stevia’ til fyldet, hvor meget er det sådan cirka?

  Og hvad med glasuren, hvo meget brugte du af de forskellige ingredienser der?

  Fin opskrift – jeg vil forsøge mig med dem i morgen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • De ser bare lækre ud. Jeg vil lave dem her i weekenden.. glæder mig allerede.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Drik ukrudt