flydende frokost

Iskaffe

DSC_0781 DSC_0782

Jeg er en sucker for kaffe. Latte, cappucino, sort, ekspresso og iskold. Her er den opskrift, som jeg har brugt mange somre efterhånden. Jeg kan slet ikke lade den være, når den først står i køleskabet – hvilket resulterer i overdrevet koffein indtag (men også at jeg får lavet utrolig mange ting, fordi jeg bliver så energisk!)

Det skal du bruge (der er til en kande eller omkring 10-12 glas):

  • 130 gram kaffe (helst en god kvalitet, gerne øko)
  • 2 liter vand
  • eventuelt lidt vanilje og chai pulver.

Sådan gør du:

  • Put kaffen i en skål og hæld vandet over. Rør godt, til vandet har absorberet kaffen helt.
  • Put film eller et låg over skålen, og lad det trække natten over.
  • Hæld kaffen igennem et kaffefilter (eller som jeg: en is med et viskestykke i eller køkkenrulle).
  • Hæld kaffen på en kande og opbevar det i køleskabet.

Iskaffen laves således:

  • Hæld et glas halvt glas kaffe op, knald isterninger i og plantemælk (eller komælk). Du kan søde med stevia, honning eller kaffesirup. Du kan også være en rigtig gris og putte en klump bananis i.

Selv min lille hund elsker kaffe

DSC_0778

4 kommentarer

  • […] Læs hele artiklen her på >>: helsematilde.com […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] Kilde: helsematilde.com | Helsekost […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Charlotte

    Et lille tip: hæld noget af kaffen på isterningeposer, og brug det i stedet for almindelige isterninger. Så bliver kaffen ikke så vandet 🙂 eneste ulempe er, at det godt kan grise lidt!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] Jeg er ret så kaffeglad. Jeg drikker højst 2 kopper kaffe om dagen, den ene er koffeinfri. Nogle gange pimper jeg min kaffe lidt op – sidst blev det til hasselnødde/kakao kaffe, hvilket viste sig, at være en god idé! Denne kaffe er allerbedst kold. Har du forresten afprøvet min iskaffe endnu? […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

flydende frokost