Vegetardag

Cooookies

coookies

Jeg er og bliver en kage pige. Undtagen kager med varm frugt, kager med creme eller drømmekage. Men cookies. I lange baner. Jeg kan blive ved. Jeg eksperimenterer tit med cookies – sidst jeg gjorde mig i dét, blev resultatet ret fint – de nåede nærmest ikke ned i kagedåsen, før de lå i min mave. Men det gør nu ikke så meget, for disse cookies er ikke så slemme og de indeholder kun ingredienser, som jeg vil byde min krop.

Der er til omkring 15 store cookies, du skal bruge:

 • 3-4 håndfulde grovvalsede havregryn,
 • 2,5 dl. mandelmel (som du laver selv i din kaffemaler eller minihakker),
 • 1 stor spiseske nøddesmør,
 • 1-2 dl. plantemælk (eller komælk) – jeg brugte mandelmælk,
 • 2 spiseskeer honning, ahornsirup eller agave,
 • 2 tsk. bagepulver,
 • 100 gram groft hakket chokolade (minimum 70% – jeg brugte 86%)
 • et nip vaniljepulver.

Tænd ovnen på 175 grader (varmluft) – bland alle ingredienserne sammen til en tyk grød. Fordel små klatter på bagepapir og tryk dem flade med dine fingre. Bag dem til de er faste, omkring 15-20 minutter. Opbevar dem i tætsluttende beholder, hvis de når så langt..

Se flere opskrifter her: havregrynscookies og den velkendte chocolate chip cookie.

Find mig på instagram: helsematildedk!

1 kommentar

 • AS

  hvilken nøddesmør har du brugt? og hvad kan det evt erstattes med? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vegetardag