Proteinkage

Solsikkemælk

DSC_0988DSC_0985I stil med mandelmælk – solsikkemælk. Nemt, lækkert og sundt. Solsikkerkerner indeholder gode fedtsyrer og en del protein.

Til omkring 1 liter solsikkemælk skal du bruge:

  • 100 gram solsikkekerner,
  • Vand til kernerne er dækket
  • evt. dadler/en moden banan/et nip vaniljepulver

Læg solsikkekernerne i blød natten over, i køleskab. Blend dem med frisk vand, tilsæt eventuelt sødme (dadler, banan eller vanilje) og smag til. Si mælken igennem et viskestykke, som ligger i et dørslag. “Kødet” som ligger tilbage i viskestykket, kan du bage ved lav varme og køre igennem en minihakker – så har du udemærket mel, som du kan bruge til f.eks. denne opskrift. Mælken hældes på en ren flaske og opbevares i køleskab. Jeg drak af min i en uges tid – både i kaffen, på havregryn og da jeg bagte disse.

IMG_2207

DSC_0996 DSC_0994

7 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Proteinkage