31 uger.

Sundere madbrød

IMG_0354 IMG_0355Madbrød, pandebrød eller naanbrød laves normalt med smør og drysses med nigellafrø. Jeg har bagt mine på skyr og har ikke drysset dem, mest fordi jeg gerne ville spise mine med tzatziki, og der synes jeg altså ikke nigella passer til. Jeg bager altid mine madbrød på panden, så skorpen bliver sprød og gylden:

Du skal bruge (6 stk.):

  • 25 gram gær
  • 1 dl. vand
  • 1 dl. skyr
  • 1 spsk. honning
  • 1 spsk. rapsolie
  • 1 tsk. groft salt (jeg bruger altid Himalaya salt)
  • havregryn, spelt- og rugmel, samt lidt hvedeklid hvis du har – put i til dejen er mættet-
  • olie til pensling

Sådan gør du:

Lad dejen hæve mindst en halv time, skær dejen ud i 6 stykker og form små flade brød. Pensl med olie og steg dem ved middelvarme. Vend når de er gyldne og sprøde i skorpen. Jeg spiste som skrevet før, mine med tzatziki, men du kan også spise dem med guacamole, hummus, med bagte auberginer eller bare som de er: hamrende lækre!

Jeg smurte et pandebrød med lidt peanutbutter – det var lækkert!

IMG_0385

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

31 uger.