Rengøring uden kemi

Iskager

DSC_0037 DSC_0035

Lækre iskager kan du lave selv! De tager 10 minutter at lave og efter en tur i fryseren, er de lige til at spise. De kan varieres i en uendelighed og er både sunde, uden tilsat sukker og helt uden tilsætningsstoffer. Man burde faktisk altid have disse lækre iskager i fryseren, men på en eller anden måde forsvinder de ret hurtigt..

Til 4 stykker, skal du bruge:

  • 50 gram nødder (jeg brugte mandler, du kan med fordel riste dem på en tør pande først),
  • 3 dadler,
  • 1 tsk. vaniljepulver,
  • et lille nip salt,
  • 2 dl. skyr
  • 2 store håndfulde bær (jeg brugte jordbær)
  • lidt vand.

Kør nødder og dadler igennem minihakkeren til en grov masse. Tryk massen ned i 4 muffinforme, gerne af silikone. Blend bær, vand, skyr, salt og vanilje til en smoothie og hæld ovenpå bundene. Stil formene i fryseren i 3-4 timer. Du kan (hvis du er en rigtig gris) toppe iskagerne med hakket chokolade.

Du kan bruge alle bær, jeg har også prøvet med blåbær, hvilket bliver til en smuk dessert. Har du ikke dadler, kan du bruge figner eller rosiner. Er du veganer eller laktoseintolerant, kan du bruge min sojayoghurt i stedet for skyr.

Find mig på instagram @helsematildedk

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rengøring uden kemi