Raw Karamel

Rosinboller

IMG_2638

Da jeg var barn, hadede jeg rosiner i boller og brød. Nu kan jeg ikke få nok! En kold efterårseftermiddag bagte jeg disse lækre rosinboller, som hurtigt fik ben at gå på.

Der er til 15 boller, du skal bruge:

  • 50 gram gær,
  • 5 dl. vand,
  • en håndfuld hørfrø,
  • lidt chiafrø,
  • havregryn, grahamsmel, rugmel, quinoa-flager og hvedemel på slump,
  • HUSK,
  • 2 tsk. kardemomme,
  • 2 tsk. agave eller honning,
  • en stor håndfuld rosiner,
  • en skefuld hybenpulver (kan undlades!).

Rør gæren ud i vandet og tilsæt resten af ingredienserne, ælt dejen godt og lad den stå på køkkenbordet en halv times tid. Form boller og lad dem igen hæve en halv time. Pensl dem med mælk, vand eller æg, drys eventuelt med birkes eller græskarkerner og bag dem ved 200 grader i 15 minutter.

Du kan jo smøre dem med nutella’en eller hjemmelavet nøddesmør (nødder og minihakker mødes -kør, kør, kør = smør).

Find mig på instagram @helsematildedk

Skriv din mening her!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Raw Karamel