Mit besøg hos diætist

Simpelt brød

DSC_0055 DSC_0052 DSC_0040

Da min kæreste og jeg for nogle uger siden, var til brunch hos gode venner, fik vi serveret dette lækre brød. Det bliver kaldt et slankebrød, men det ord kan jeg ikke lide. Det er derimod et enormt simpelt brød, som tilmed smager rigtig godt.

Du skal bruge:

 • 5 dl. speltmel,
 • 1,5 dl. frø (jeg brugte solsikke og hørfrø),
 • 3 tsk. bagepulver,
 • 2 dl. A38 eller sojayoghurt,
 • et nip salt,
 • 2 dl. kogende vand,
 • evt. lidt honning.

Bland alle ingredienserne sammen. Du kan eventuelt tilføje revne gulerødder, squash, soltørrede tomater eller oliven. Bag brødet ved 200 grader i omkring 25-30 minutter. Brødet skal ikke hæve eller æltes, men bages med det samme. Simpelt og godt!

 

Du kan med fordel lave frensh toast af dette brød:

 • brød i skiver,
 • 2 sammenpiskede æg,
 • 1 dl. mælk,
 • et nip kanel,
 • et nip sukker eller lidt stevia,

De sammenpiskede æg og mælken blandes med kanel og sukker. Lad brødet trække i blandingen i nogle minutter, steg dem på panden i lidt smør eller bag dem i ovnen. Serveres med friske bær, honning, mynteblade eller med lemoncurden, som er én af mine favoritter.

Find mig på instagram @helsematildedk

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit besøg hos diætist