Start dagen med risengrød

Besøg af Bedre Form

Bedreform

Søde Pernille har været så sød at lave et gæsteindlæg til bloggen. Pernille blogger på bedreform, som er en blog jeg ofte kigger forbi. Bloggen rummer, i stil med min, alt fra træning, sunde opskrifter og andre hverdagsglimt. Kig forbi hendes fine blog her. Tak til Pernille for indlægget! Læs det her:

Jeg hedder Pernille og blogger til dagligt på bedreform.nu. Jeg har haft bloggen i snart 2 år, og i alt den tid har jeg forsøgt at komme i bedre form. Heldigvis er det også lykkedes, men i perioder er det selvfølgelig også gået tilbage, hvilket nok er meget naturligt med en travl hverdag.

Jeg har stort set trænet hele mit liv, men mængden og træningsformen har vekslet meget. Jeg er ikke stolt af det, men i mange år har jeg været en af de piger, der tog ned i fitnesscentret et par gange om ugen, stod på stepmaskinen i 20 minutter, hvorefter jeg traskende rundt til de samme 8 maskiner gang på gang og lavede 3 sæt af 15 gentagelser med middel vægt. Jeg behøver nok ikke skrive, at det ikke var her, at jeg fik de helt store succesoplevelser.

Faktisk var det først da jeg startede min blog, at jeg for første gang oplevede at min krop ”reagerede” på min træning. Jeg fulgte et løbeprogram, hvor målet var at løbe 5 km. på 25 minutter. Det betød, at jeg løb ca. 7 km. 3 gange om ugen, og det kunne mærkes på kroppen. Fedtet på lårene og maven blev pludselig mindre og med fulgte også en øget energi til hverdagens andre gøremål.

Da jeg nåede mit mål og så resultaterne af løbeturene, ønskede jeg at der skulle ske mere. Derfor flyttede jeg træningen ind i fitnesscentret, hvor jeg kombinerede cardiotræning i form af thaibo og styrketræning. Styrketræningen foregik dog ikke længere i de velkendte maskiner, men var i stedet med tunge frie vægte og med langt færre gentagelser. Det var primært løft som skulderpres, dødløft, bænkpres, squats og lunges, som jeg fokuserede på, da det er helkropsøvelser, hvor mange muskler bliver aktiveret samtidig. Jeg pressede mig selv til løbende at øge vægten i de enkelte øvelser, og efter få måneder kunne jeg igen se resultater i form af en mere tonet krop.

Senest er jeg blevet fanget af CrossFit, og her kan vi virkelig snakke om noget af et kærlighedsforhold. Igen er årsagen nok den, at jeg kan se en udvikling i min krop – både udseendemæssig men nok i endnu højere grad, at min krop hele tiden bliver i stand til mere og mere rent fysisk. Jeg er vild med konkurrenceelementet i CrossFit, og jeg er vild med, at man det ene øjeblik laver tunge VL-løft og det næste laver gymnastiske øvelser. I dag træner jeg mere end jeg nogensinde har gjort før (CrossFit 4 gange om ugen kombineret med 1-2 løbeture), og jeg har aldrig haft det bedre. Dette er helt sikkert ikke noget der passer ind i alles livsstil, men min pointe er bare, at når man ser resultater bliver man motiveret til at yde lidt ekstra. Derfor er det en god ide, at sætte mål med sin træning uanset, hvad de måtte være. Pt. har mine mål intet med mit udseende at gøre, men derimod at jeg gerne vil lære at gå på hænder og laver pull ups. Så tænk ud af kassen når du sætter dine mål, og start hellere småt, så du har nogle succesoplevelser på vejen.

Jeg håber, at I er blevet inspireret til at komme afsted til træning, og at I måske endda også får overvejet, hvad I ønsker at opnå med jeres træning. God træning!

Skriv din mening her!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Start dagen med risengrød