December afslapning / Så slap dog af

Syndig kage

img_7976

En rigtig julekage, fuld af lækkerier i form af nødder, figner, dadler og abrikoser. Den er jo ikke ligefrem sund, men den er sundere end andre julekager og så smager den altså bare af lidt mere, end f.eks. en traditionel æbleskive eller en brunkage.

Du skal bruge: 

150 gram smør,
75 gram honning,
60 gram sukker,
3 æg,
230 gram hvedemel,
1 teske bagepulver,
½ teske nelliker,
1,5 teske kanel,
½ teske kardemomme,
½ spiseske revet ingefær,
2 teske revet appelsinskal,
1 dl. appelsinsaft,
1 groft revet æble,
100 gram mørk, god chokolade (jo højere kakaoprocent, jo mindre plads til sukker),
1 dl. fløde eller 1 dl. sojayoghurt,
Topping: abrikoser, mandler, tørret frugt, figner, dadler, tranebær, valnødder etc.

Sådan gør du:

Smelt smør, sukker og honning ved svag varme, tag gryden af varmen og rør æggene i. Bland mel, bagepulver og krydderier i en skål og rør det sammen med smørblandingen. Rør dejen med appelsinskal, appelsinsaft og revet æble.

Kom dejen i en form (ca. 18 x 24 cm.) og bag kagen ved 180 grader i omkring 30 minutter. Afkøl kagen helt. Lav chokolade cremen: Opvarm fløden i en gryde ved svag varme og smelt chokoladen deri. Hæld chokoladecremen over kagen og drys med nødde-blandingen. Lad chokoladen stivne og spis kagen i små hapsere, den er intens men meget, meget lækker og perfekt her til jul.

Find mig på instagram @helsematildedk!

Find mig på instagram @helsematildedk

2 kommentarer

  • […] Du kan også kaste dig ud i dadelkugler med kakao, den sunde nutella, fine romkugler eller den syndige kage. […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] Kokosmælken skal være kold, på den måde stivner kokosmælken – der vil dog være lidt mælk i bunden. Derfor skal du åbne dåsen i bunden, og hælde kokosmælken fra først. Jeg gemmer den til min morgengrød eller i en smoothie. Åben dåsen i toppen, hæld den stivnede kokosmælk i en skål og pisk, som var det helt almindelig fløde. Spis det på kage, på grød, i lagkagen, i kakao eller med en ske. Det smager virkelig godt – også selvom du måske ikke er den store kokosfan! Jeg spiste det på min RAW kage, men du kan også putte kokosflødeskum på denne über lækre dessert eller ovenpå den her afsindig smagfulde kage.  […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

December afslapning / Så slap dog af