Running in snow / Wear the right clothes

Søde Lasse fra Grød / groed.com

DSC_0852 DSC_0844Jeg elsker og har altid elsket grød. Det er så nemt, så billigt, så mættende og så nemt at variere.

Da jeg var studerende spiste jeg enormt meget grød, mest med havre eller andre lidt billigere alternativer. Jeg spiste ofte grød til aftensmad så jeg havde råd til flere øl om natten – nu hvor jeg har fast job er blevet “voksen” er det ofte risotto og vin der står på menuen.

En af mine yndlings steder inde i byen er klart GRØD (læs mere her), og søde Lasse som står bag GRØD har været så sød at skrive lidt om tankerne og ideen bag konceptet bag:

Hvorfor grød?

Det korte svar er: fordi jeg elsker grød. Det lange og lidt mere nuancerede svar er, at jeg siden de tidlige teenage år fokuserede meget på sund kost og her blev grød en fast del af mit morgenritual. Så jeg har allerede i en tidlig alder eksperimenteret med grød, nogle mere vellykkede end andre! Jeg prøvede engang grød med verdens stærkeste chilisauce, havreflager og sødemiddel – den var ganske forfærdelig! Passionen for grød kombineret med et års ophold i London, hvor jeg studerede musik, dannede grundlag for at starte GRØD. Jeg synes at det var interessant at se på andre kultures grødtraditioner – i Asien spiser man “Congee” som er langtidskogt ris med blandt andet kylling og i Italien har man risotto og så videre. Grød er ikke bare havre- og risengrød og dét synes jeg er hamrende interessant.

Hvad er din egen grød favorit?

Lige nu er min favorit vores jordskokke bygotto med ravost, friske timian og råsyltede danske jordskokker. Sindsyg simpel og mega delikat.

Hvorfor startede du GRØD?

Jeg har en filosofi om, at man skal udnytte ens energi der hvor den er allerstørst – for mit vedkommende havde jeg en brændende kærlighed for at vise verden at grød kan være lækker, delikat og alsindigt. Derfor blev jeg iværksætter. Det er altid angstprovokerende at bryde ens comfortzone – især at skulle investere mange penge uden at være sikker på, om man får dem tilbage, men hvis man er passioneret omkring det man laver og tror på ideen, skal man springe ud i det! Mange siger at grød er blevet trendy – det tror jeg er en del af den ny nordiske bølge hvor man søger tilbage til lokale råvarer og traditionelle kogeteknikker og nationale retter. Men grød har i mange år været forbundet med fattigmandsspise eller noget man spiser når man er syg. Dét er lige præcis det jeg gerne vil bryde – hvis man bruger nogle gode økologiske korn og smager grøden til, som man smager en god gryderet til (balancen mellem sødme, fedme, syrlighed, salt og sprødme) kan man lave grød til en helhedsoplevelse. Hvis jeg kan videreformidle det budskab til folk er jeg lykkelig!

Hvad er din næste drøm?

Jeg har mange drømme og jeg kunne godt tænke mig at følge grødprojektet til dørs og forhåbentlig få mit budskab ud til endnu flere mennesker. Pt. er vi igang med at udvikle en øko instant grød til 7/11, derudover er kogebogen ved at blive oversat til norsk og engelsk, så der er mange ting i gang. Men det vigtigste for mig er at gøre det jeg brænder for, og når jeg gør det, er jeg også gladest i hverdagen som er det ultimative vigtigste for mig. Så hvis jeg lige pludselig får en brændende energi for at læse sociolingvistik, så gør jeg det, fordi det gør mig glad og ovenikøbet tillader velfærdsstaten at man kan prøve nogle forskellige ting af i livet, uden at gældsætte sig selv resten af livet.

Hvor tit spiser du selv grød?

Jeg spiser stort set grød hverdag – nogle perioder 3 gange om dagen, nogle gange mindre.

Tak til Lasse for at give sig tid til at svare på mine spørgsmål. Men her stopper Lasser ikke! Han har været så sød at give alle jer læsere mulighed for at få hele 20% i GRØD (som du finder i Torvehallerne eller i Jægersborggade 50, 22 KBH N). Du skal bare sige “helsematilde” når du bestiller din grød – så får du de 20% – du kan bruge rabatten februar ud!

 

Skriv din mening her!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Running in snow / Wear the right clothes