Lufthansa Anywake - Sponsoreret video

Come on / Give me a break!

leaving-her-yacht-in-nice-france-29-july-2012-rihanna-31638767-2560-1706

Årh. Grimme ord kunne jeg skrive nu. Det gør jeg ikke. Men jeg har lyst.

Nu har jeg trænet rimelig seriøst i 4 års tid. Jeg træner ikke med et bestemt mål, jeg skal hverken løbe en marathon, lave en ironman eller tabe mig. Jeg træner dybest set fordi jeg ikke kan lade være og fordi det gør mig glad. Bum. Hverken mere eller mindre. Træningen handler ikke så meget om mit udseende, det handler egentlig om min psykiske sundhed. Hvilket også ofte er min motivation, fordi jeg bliver et bedre menneske når jeg træner. Omend det lyder en smule frelst.

Forlenden fik jeg følgende kommentar: “Du træner meget ikke? Hvordan kan det egentlig være at du ikke har flere muskler og er tyndere?”

WTF? (Okay jeg kunne ikke holde den sobre tone. Jeg prøvede.) Jeg var i chok da jeg fik “spørgsmålet”. Jeg trak dog på smilebåndet og svarede noget i retningen af: “Nu er det ikke fordi mit mål har været af få flere muskler, for det er umuligt. Jeg har heller aldrig ville tabe mig, jeg træner fordi det er min hobby og fordi det gør mig glad”.

Hvad der får folk til at sige ting som dette, det aner jeg virkelig ikke. Jeg prøver dog at holde mig langt væk fra dem. Men jeg er ærlig talt i chok. Hvorfor skal træningen have et mål, en mening? Er det helt ærligt ikke længe siden at træning kun var noget som overvægtige gjorde for at tabe sig? Skal man absolut træne til en ironman og have en synlig sixpack for at blive “forstået”?. Er jeg bare tosset fordi jeg render rundt og træner, uden egentlig at have et mål med det? Uden at der er “en mening” med det?

Hvorfor træner du? Har du et mål? Eller træner du fordi du ligesom mig, bare godt kan lide det?

 FACEBOOK INSTAGRAM BLOGLOVIN’

20 kommentarer

 • Tove

  Jeg har fundet ud af at løb er den bedste smertestillende medicin, som jeg kan få imod de smerter jeg har pga piskesmæld og neurologiske problemer i min ene arm. Men jeg træner mest af alt fordi det gør mig glad og godt tilpas. Noget mål som sådan har jeg ikke, og føler ligesom dig, at jeg ikke behøver at have det. Målet i sig er glæden, velværet og lysten.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Utrolig hvad man kan få af kommentarer – fedt at du ikke lader det slå dig ud!
  Jeg træner da fordi jeg gerne vil have lidt mere markeret muskler, men som dig gør jeg det mest på grund af det velvære jeg føler efter et godt træningspas. Ja, jeg kan simpelthen heller ikke lade være og elsker den følelse man får af træning og at ens krop generelt bare fungerer bedre med træning
  Elsker din blog forresten; du er super inspirerende 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg har haft masser af mål, vægttab, marathon – men de kommer først fordi jeg har overskud. Jeg træner fordi jeg kan, fordi jeg vil, fordi det gør mig glad.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Jeg blev engang spurgt om, hvorfor jeg ikke havde en mere flad mave når nu jeg trænede så meget??? (sagt til en der kæmper med en spiseforstyrrelse) For det ikke skal være løgn, så var det faktisk min mors kæreste der sagde det.. suk…det ramte hårdt!Jeg husker at jeg tog det meget personligt, nok også fordi jeg var/er yderst sårbar hvad angår min krop.
  Hvad sker der for folk?…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Folk er seriøst idioter! Læste du indlægget fra Fitnrun hvor hun havde fået et lignende spørgsmål? Hun blev spurgt: “hvorfor er du ikke tyndere når du træner så meget”. Det er virkelig vildt hvor meget folk for det første blander sig i andres udseende og velbefindende, men også at de føler sig i stand til at dømme dig og din krop.

  SKAL der være et mål med træning? Ikke hvis du ikke selv ønsker det! Du træner for DIN skyld og DIN krop. Folk er ofte for hurtige til at antage, at du ønsker deres feedback 😉

  Du kan læse Camillas indlæg her:
  http://fitnrun.dk/2014/02/hvorfor-er-du-ikke-tyndere/

  Og det indlæg jeg skrev om kropsidealer og “må jeg kalde mig fit når jeg ikke er perfekt” her:
  http://wonderwomanwannabe.dk/2014/02/ma-jeg-kalde-mig-fit-nar-jeg-ikke-er-perfekt/

  Jeg synes det er en vigtig debat og jeg elsker det billede du har valgt til dette indlæg. For andre skal nemlig lukke røven med deres mening om andres kroppe og træning. Lad os stå sammen om at blive bedre til at støtte, ikke være negative omkring hinanden! At være sund og stærk og nyde træning er for ALLE, uanset niveau, ambitioner og udseende.

  Hilsen Anna (og verdens længste kommentar :p)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna M

  Sikke da en skod-kommentar at få kastet i hovedet!

  Jeg har selv i en lang periode styrketrænet for at gå op i vægt, så jo, på daværende tidspunkt havde jeg et mål med min træning.

  I dag er billedet dog noget ændret. Jeg træner, nøjagtig som du selv siger, simpelthen fordi jeg ikke kan lade være. Min træning er det eneste tidspunkt, hvor jeg kun skal forholde mig til mig selv og intet andet. Det er en stress-knuser for mig, og uden min træning ville jeg seriøst ikke vide, hvad jeg skulle gøre af mig selv.

  Tak for en skidehamrende god blog, Matilde. Du er sej!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lise

  Jeg træner udelukkende af samme grund som dig..
  Hvem vil ikke gøre sig selv den tjeneste? Jeg spørger bare..:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  “Vidste du, at motion er godt for hjernen? Du sku’ prøve det!” havde været et rigtig godt svar. Medmindre det er ens chef, der er mand bag kommentaren (hvilket det var, da jeg fik den… Christ!)

  Folk er idioter…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hmm.. Det er vel fordi man ikke så tit møder folk der træner uden at skulle tabe sig eller træne sig op til noget tror jeg. Men at træne fordi man har lyst og fordi man bliver glad af det osv. er da klart en bedre og mere holdbar motivator synes jeg. Jeg håber jeg engang får samme tilgang til træning som du har 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanne

  Har ikke så meget andet at sige end “AMEN” og “you go girl!”
  Thumbs up fordi du formår at give et overskuds-svar tilbage til en der tydeligvis ikke har styr på sin anatomi. Og fordi du gør det du har lyst til. God aften.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Lilly

  Vil lige sige, at du ser skøn ud! Du har en smuk krop – veltrænet og slank. Det er befriende du ik er sådan en slankefreak;) Derfor læser jeg også din blog.
  Jeg har haft en spiseforstyrrelse i mange år nu, og forsøger at få et mere afslappet forhold til træning. Jeg løber, fordi jeg elsker det, men det er klart at min forstyrrelse spiller ind. Det er vigtigt, min motion ikke tager overhånd.
  Mvh Lilly

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • årh et belastende spørgsmål at få! :/ Men det er nok et resultat af den fitness bølge, der virkeligt har ramt Danmark, folk træner ikke for sundhed og velvære, men for sixpack og bubblebutt (haha elsker det udtryk) – hvilket også er helt fint, men det virker som om folk er ret ligeglad med om det er godt for kroppen, bare det får den til at se godt ud. En trist udvikling synes jeg.

  Personligt træner jeg for både mit fysiske og psykiske velvære, men også for at have en krop jeg er glad for 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vigtigt indlæg, Matilde. For mig er det største mål med træning også at få det bedre. At blive mere glad, få mere overskud (og slippe for at få ondt i ryggen efter for lange arbejdsdage ved et skrivebord). Muskler og en tonet krop er dejligt, men det er ikke det absolutte mål for mig. Og i sidste ende er netop det, at jeg får det bedre, når jeg træner, end når jeg ikke gør, det, der får mig ud af døren. Det kan tanken om større muskler ikke gøre på samme måde.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karen Storm

  Du er for sej Matilde! Jeg træner af præcis samme grund, samt af ønsket om en mere tonet krop. Jeg elsker at træne – men hvad jeg elsker endnu mere, er den energi jeg har efter et træningspas. Træningen giver mig den nødvendige energi for at kunne NYDE tilværelsen i stedet for at STRESSE rundt! Vi skal huske på, at vi træner for os selv – hvad enten det er for at opnå psykiske eller fysiske resultater – og derfor skal andres mening ikke lade os gå på! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sandra

  Folk med sådanne spørgsmål og kommentarer, må da lige få udvidet deres horisont, bare en smule.. skader ikke. Det er også en ret negativ måde at stille spørgsmålet på, i stedet for at bare spørge ind til, om du har et bestemt mål med din træning.
  Personligt har mit mål med træning og sund kost været at tabe mig, da jeg var overvægtig..og ret deprimeret over det. Har tabt 25 kg og har oplevet mange andre fordele ved at træne og målet er ikke længere at tabe mig, men at vedligeholde min krop og mit sind OG træning gør mig glad! Man bliver ret så meget afhængig af den glæde 🙂 … især når man har været helt nede på bunden.
  Yderligere tror jeg på, at hvis man kan klare at tage vare på sig selv og sin krop, så kan man klare ALT! Jeg er i hvert fald blevet meget stærkere fysisk og psykisk ..og så har jeg lært rigtig meget om mig selv og på en måde “fundet” mig selv.

  Tak for en god blog! du gør det SÅ godt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Træner bare for at andre kan holde mig ud, haha! Ej man bliver (sgu) i så godt humør at jeg ikke kan lade være. 🙂 og plus at man så bedre kan tillade sig at spise lidt mere, når man elsker mad som mig 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  Jeg er så enig. Da jeg begyndte at løbe, var den hyppige kommentar også “Hvad er målet, hvor langt vil du løbe?”. Mit mål var, at komme afsted, fordi jeg bare får det så meget bedre med mig selv. “Man skal da have et mål.” Men hvorfor? Jeg var fuldt tilfreds med min præstation, omverdenen var bare af en anden opfattelse. Jeg er som person ikke særlig konkurrencepræget, men jeg kan selvfølgelig godt lide fremgang.
  Jeg har bare ikke nødvendigvis brug for et “målbart” mål, for at træne.

  Noget andet er, at jeg siden oktober har haft en depression, hvilket har medført en nedsat evne, til at mærke sig selv. Her er motionen i øvrigt bare fantastisk, det giver bare en bedre kropsfornemmelse 🙂 Når det så er sagt, har jeg i en periode fået et antidepressivt præparat. Det har bidraget til 10 ekstra kilo (ændrer sultfornemmelsen), så vægttabsmotovationen er jeg også indehaver af, i øjeblikket.

  Og du skal vide, at jeg synes du er så inspirerede og virkelig beundringsværdig – jeg er stor fan af dig og din blog.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg vil kun tale for mig selv: Jeg træner fordi det er godt for mig – både fysisk og mentalt. Jeg bliver (funktionelt) stærkere, får mere energi, spiser mere (hvilket er godt lige hos mig. Hehe), får øget kropsbevidsthed, lærer min krops grænser bedre at kende, øget selvværd og øget selvtillid. Og alt dette gør mig glad. 🙂

  Men jeg har et mål med træningen og der er progression i mit program (Balder uden buler). Hos mig er træning også der, der motiverer mig til sundere kost. Det er aldrig omvendt af en eller anden grund.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Jeg har det præcis ligesom dig. Jeg har absolut intet mål med min træning, selvom jeg både træner bodycombat, TRX, Bodypump og yoga. Jeg får tit ligende spørgsmål som dig, hvorfor jeg dog ikke er mere muskuløs når nu jeg træner så meget styrke, men det er jo ikke det der er meningen med min træning. Jeg får det så fucking godt psykisk og fysisk HVER gang jeg træner, og jeg er fløjtede ligeglad med, om mine muskler ikke bliver større, mere markeret eller at jeg ikke taber mig de famøse 5 kg.
  Jeg hviler godt i mig selv, og behøver absolut intet mål med min træning! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla

  Haha. Åh. Sikke nogen tumper. Jeg har fået det samme spørgsmål et par gange. Men det handler jo ikke nødvendigvis, som du også selv skriver, om at skulle løbe en marathon. Personligt ved jeg at træning øger min livsværdi – fordi det er sjovt, ikke fordi jeg får større muskler.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lufthansa Anywake - Sponsoreret video