Podcast dig i form

de kloge holder pause

g1368691859282923182

Jeg må indrømme det: Jeg er ikke vild med hviledage. Ikke desto mindre ved jeg at det er ekstremt vigtige, ellers bliver jeg aldrig stærkere! Jeg har normalvis 1-2 hviledage om ugen, helst på hverdage, da jeg i weekenden har overskud og tid til at træne. Så er det rart at have en hviledag på f.eks. en torsdag, som er en lang dag på arbejdet for mig.

Hvorfor det er en god idé at holde hviledage:

Når du har dyrket en hård styrketræning stresser du dine muskler og du slider på dine muskelfibre. Grunden til at musklerne reagerer på den måde er en naturlig proces der gør at musklerne både bliver stærkere og større, men de gør sig samtidig også klar til den næste opgave, som man kan byde den. Det tager omkring 1-2 døgn for kroppen at “komme” sig over de skader, altså den styrketræning du har budt den.

Hvor tit holder du hviledage og kan du nyde dem? Hvad laver du typisk på dine hviledage? er du fuldstændig inaktiv eller går du f.eks. en tur?

FACEBOOK INSTAGRAM BLOGLOVIN’

2 kommentarer

  • Jeg holder hviledag hver 5. dag fordi jeg kører 4 split program, men powerwalker eller cykler ekstra på hviledagen. Det er sjovt, for 2 år siden kunne jeg ikke forestille mig at træne mere end 3 gange om ugen (hvordan fik man tid? :P) og nu bliver jeg også super rastløs på hviledage – så jeg kender følelsen 😀

    Anna – wonderwomanwannabe.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Emilie B

    Hviledage.. Ja de skal jo til! Jeg plejer altid at tage med min mor på shoppingtur, for så får jeg tankerne på noget andet:-)

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Podcast dig i form