mere musik tak

Speltgrød med jordbær & mynte

DSC_0227DSC_0229 DSC_0231 IMG_3440Egentlig en sommerlig grød, men jeg har så mange jordbær i min fryser fra sidste sommer, og dem bruger jeg ofte af. Sidst blev det til denne grød, som er helt dessert-agtig, men som sagtens kan spises om morgenen og særligt i januar, som er så grå og kedelig. Der er til 2 portioner, grøden smager dejlig kold:

Du skal bruge:

en håndfuld frosne jordbær,
1 dl. parboiled speltkerner,
1 dl. speltflager,
3-5 dl. plante- eller komælk,
lidt salt,
lidt kardemomme,
en lille håndfuld mynteblade.

Kog speltkerner og flager i mælken, det tager omkring 20 minutter, rør ofte. Smag til med salt og sluk for grøden. Rør jordbær og mynteblade i grøden og server den med iskold mælk og friske mynteblade. Jeg spiser i høj grad denne grød med øjnene, den bliver så fantastisk smuk i farven!

FACEBOOK INSTAGRAM BLOGLOVIN’

3 kommentarer

  • Emma Hansen

    Det ser virkelig lækkert ud, det må jeg prøve! Jeg tænkte bare på, om man godt kunne bruge normale speltkerner ? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

mere musik tak