Gear love

Umahro’s kugler

IMG_4499 IMG_4498

 

Du regnede måske med noget at se noget andet? Gris.

Konfektkugler af Umahro, som du kan læse mere om her. De er uden tvivl de bedste jeg har smagt nogensinde og det er også de nemmeste.

Der er til 20-30 kugler afhængig af størrelsen, du skal bruge:

6 dl mandler, 

6 dl dadler,

1 tsk. kanel,

½ tsk. vaniljepulver,

et nip tsk. stødte nelliker, 

et nip kardemomme,

et nip peber,

saft og skal af 1 økologisk appelsin,

ren kakaopulver.

Kør mandler, dadler, kanel, vanilje, nelliker, kardemomme og peber i en minihakker i et par minutter, til det hele er finthakket. Massen skal være så fin, at du kan presse den sammen med fingrene. Rør appelsinsaften godt ind i massen. Bland kakao og appelsinskal sammen i en stor skål. Tril massen til kugler og rul dem i kakao og appelsinskal. Opbevar dem koldt, de kan sagtens holde sig nogle uger, men så længe holder de næppe. I hvert fald ikke herhjemme. Da min far først fandt ud af, hvad jeg opbevarede i mit køleskab, forsvandt de hurtigt.

Du kan erstatte mandlerne med hasselnødder, dadlerne med rosiner og appelsinsaft med citronsaft. Kakao kan erstattes med carob, som er pulver lavet af frugten fra johannesbrødtræet, du kan købe det i de fleste helsekostforretninger.

IMG_4500

FACEBOOK INSTAGRAM BLOGLOVIN’

 

4 kommentarer

 • Opskriften er skrevet ned og jeg tror jeg skal lave den enten i dag eller i morgen!

  Hilsen Nana
  http://www.nana-regalah.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marlene

  Hej Matilde. Når jeg kører dadler igennem min minihakker så kan jeg ikke få dem gjort til en ensartet masse. Hvad mon jeg gør forkert? Når jeg prøver, kører dadlerne bare med massen rundt uden at gå i stykker uanset hvordan jeg vender og drejer det 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Marlene

   Nå, jeg har selv fundet ud af det 🙂 Hvis jeg bruger friske dadler bliver det til en fin ensartet masse mens de tørrede dadler fra urtekram ikke rigtig vil blive findelt. Det smager dog godt uanset hvad 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Sundt slik: Eftermiddagen gik også med at lave hjemmelavede dadelkugler, som du kan finde en opskrift på, på min blog. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gear love