Har du set?

Verdens bedste morgenmad

ny afhængighed. Chia pandekager!

Verdens bedste morgenmad – sunde pandekager, mandler og et shot olie

Købte på helsemessen chia frø, som allerede er blevet en fantastisk elsker i mit køkken.

Chia frø er: små frø, som er rige på omega 3 fedtsyrer og fibre. Frøene indeholder 8 gange mere omega 3 end i laks, 6 gange mere kalk end i sødmælk, flere antioxidanter end blåbær og voldsomme mængder magnesium, plus en masse gode fibre! Pisse sunde – pisse lækre.

Forsøgte mig på pandekager – en succes, hvis jeg selv skal sige det.

Du skal bruge: en meget moden banan, lidt kanel, 3 dl.vand og 2 spsk. chiafrø.

Læg frøene i blød i vandet i mindst 40 minutter eller endnu bedre, natten over. Det bliver en omgang slimet grød, det ser lidt ulækkert ud, men bare vent 🙂

Bland most banan, chia grøden og kanel, knald eventuelt nogle havregryn i. Steg små pandekager på panden i lidt olie, vend dem forsigtigt, det har en lidt skæg konsistens. Spis dem med hakkede nødder, en klat skyr og frisk frugt eller med lidt blåbær syltetøj eller køl dem ned og spis dem efter træning.

Du kan snildt lave dem aftenen før og spise dem koldt om morgenen. Jeg spiste nærmest alle pandekagerne (6 små) med det samme, men med god samvittighed!

HAPS!

15 kommentarer

 • De skal helt sikkert prøves!! 🙂 Og hvor er det dejligt, at de er uden æg, så kan jeg også være med 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • fie

  UHM det lyder godt nok lækkert, det vil jeg helt sikkert prøve i weekenden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] gram chiafrø (kan undlades hvis du ikke har, de giver ikke smag som […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Chia pandekager og eventuelt et shot olie – se opskrift her! […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Se andre nemme morgenmåltider her, her, her og her! […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] er en mindre modificering af Helse Matilde’s opskrift. Jeg forsøgte i første omgang at udelade mel & fiberfin + blot at lade frøene […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jette Arildsen

  Bliver disse ok uden havregryn?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Astrid

  Nu er jeg måske ikke verdens skarpeste ske i køkkenet – det lykkedes slet ikke for mig.. Så i 2. forsøg puttede jeg et enkelt æg i, og så fik jeg den lækreste morgenmad jeg længe har smagt! Tak til HelseMatilde og chia frø.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej søde Matilde,

  Er du gået væk fra MK olie?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helse Matilde

   NEJ! Jeg elsker MK olien, det er faktisk et ældre indlæg jeg har lagt op i dag 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold nu op de ser gode ud! Jeg er stadig chai frø jomfru og ved faktisk ikke hvorfor, lidt fjollet når de små søde frø indeholder så mange gode ting og også ser super lækre ud!

  Jeg må i gang med at bage i weekenden og fyre op for lækre pandekager ala dig 😀

  Anna – wonderwomanwannabe.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Camilla F

  Skal chiafrøene sigtes fra vandet? Og skal der et æg i?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Thea

  Og tilmed veganske – dem må jeg hellere prøve i løbet af ugen 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Metteline

  Ja, chia er fantastisk 🙂 Drysser det på min A38 hver morgen sammen med mandler, kakaonibs, gojibær, blåbær og musli. Min mand spiser ikke fisk, så han spiser dem også for omega 3. De fungeree også som erstatning for æg i bl.a. boller og til fx chokoladeprotein-mousse 🙂 Har du læst bogen Born to Run? Det var der, jeg læste om chia første gang – og fik lyst til at løbe 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Har du set?