Chokolade mousse

DSC_0854 DSC_0855

Da jeg var barn og blev spurgt om, hvilken dessert jeg godt kunne tænke mig, f.eks. til min fødselsdag, svarede jeg ofte chokolade mousse. Min far er den bedste til at lave den, men det er også på helt traditionel vis. Jeg laver min egen version, som altså både er raw, vegansk og jeg skal komme efter dig. Men det bliver den ikke mere ringe af:

Du skal, til 2 personer, bruge:

Bundene:

 • 1 spsk. mandler,
 • 1 tsk. valnødder,
 • 1 tsk. kokosmel,
 • 2 tsk. rosiner,
 • ½ scoop proteinpulver (jeg bruger altid risprotein, men du kan bruge alle former for protein),
 • 1 tsk. hørfrø,
 • 1 tsk. chiafrø,
 • 2 dadler,
 • 1-2 tsk. mandelmælk, som du i øvrigt kan lave selv,
 • lidt agave.

Kør nødderne igennem minihakkeren og tilsæt resten af ingredienserne. Massen skal være fugtig, men ikke våd og ikke for tør. Pres massen ned i 2 forme, jeg bruger store muffinforme eller former dem bare i hånden og sætter dem på tallerkener.

Mousse:

 • 2 modne avokadoer,
 • 2 spsk. kakao,
 • 2 bananer,
 • lidt vaniljepulver,
 • 4 tsk. agave,
 • 3 tsk. mandelmælk.

Kør avokadoer og bananer igennem minihakkeren og tilsæt resten af ingredienserne. Konsistensen skal, sjovt nok, være mousse-agtigt. Læg moussen ovenpå dine bunde og stil dem koldt i 30 minutter. Så er der lækker chokolademousse, ikke helt som min fars men bestemt lige så gode (og lidt sundere for dit blodsukker!).

Jeg har før lavet chokolademousse, der er den som er lavet på vand, den med banan, træstammen med moussefyld og den sundere version.

Find mig på instagram @helsematildedk!

Skriv din mening her!

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg ved ikke hvad du synger, men jeg kan godt li' det