Årh hold dog kæft - Dét vil jeg fandeme ikke finde mig i!

den grønne suppe

 

Jeg fandt en smuk broccoli suppe og det gjorde mig så glad! For jeg vil gerne spise mere broccoli (det forebygger kræft, hjertesygdomme, brystkæft. Indeholder urimelig meget C-vitamin samt K-vitamin, A-vitamin, B-vitamin, E-vitamin, folinsyre, jern, calcium, fosfor og magnesium). Så er der nærmest ingen undskyldninger for ikke at proppe broccoli i kæften.

Til suppen skal du bruge: (der er til omkring 4 portioner)

Du skal bruge:

350-400 gram broccoli

50 gram cashew nødder (helst usaltede, men jeg kunne ikke opdrive dem. Købte derfor de saltede og vaskede dem flere gange, så saltet røg af).

0,5 liter vand

1 terning grøntsagsbouillon
2 fed hvidløg
30 gram ingefær
en knivspids cayenne peber

Få vandet op og koge sammen med nødder, bouillon, hvidløg og ingefær. Når vandet koger, tilsætter du broccoli som skal koge sammen med vandet i omkring 4 minutter.

Tag gryden af blusset og blend din suppe, enten i blender eller med en stavblender. Pas på ikke at putte for meget suppe i blenderen af gangen.. Se bare hvad der skete i mit køkken da jeg gjorde det..

Jeg fik kogende suppe på min stakkels arm (av) og et køkken smurt ind i grøn suppe. Valgte derfor at stavblende suppen, den blev selvfølgelig ikke så lind og cremet, men smagen er jo den samme. Du kan sagtens blende suppen, bare start forsigtigt ud og put hellere for lidt end for meget i.

Du kan peppe suppen op med bacon eller en klat creme fraise (skyr?) eller en håndfuld friske krydderurter. Men den behøver vitterligt ikke at blive peppet op – den er svinehamrende lækker og mætter rigtig godt!

 

 

Kommer du forresten og hilser på mig her?

11 kommentarer

 • Kala

  Hej matilde.. Ville lige fortælle at jeg fandt usaltede cashewnødder i Føtex i sidste uge, men de er selvfølgelig lidt halvpeberet.. 250g for ca 32 kr mener jeg og så er de økologiske:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Jeg har lige prøvet denne opskrift for første gang. Ikke nok med at den er sund, hurtig og nem at lave, så smager den også virkelig godt. Jeg havde ikke nogle nødder, så jeg brugte ristet pinjekerner istedet, hvilket fungerede. Super lækker suppe. Det er ikke sidste gang at jeg prøver en opskrift herinde fra 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Godt du kunne bruge den, jeg er selv helt op og køre over den opskrift. Super lækker suppe og super, super sund! Jeg vil prøve med pinjekerner næste gang!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] flere frokostretter her, her, her og […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] Mandelmælken kan du bruge i smoothies (hvad med den her?), på dine morgengryn, i kaffe/te, med friske jordbær (f.eks. på dine jordbær) eller i supper. […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anna

  De fleste nørrebro-grønthandlere (og sikkert også grønthandlerne i resten af byen) har usaltede cashews og ellers kan jeg virkelig anbefale Nøddebazaren. 450 g for 80 kr. ( http://www.noddebazaren.dk/cashew.html )

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Asta

  Ved ikke om jeg er helt skør, men jeg kan altså ikke lade være med at tænke på, hvordan du fangede billederne???!!! Filmede du imens eller hvad? 😀
  Lavede selv samme nummer med tomatsuppe engang, hvilket resulterede i tomatsuppe overalt i mine forældres nye, hvide køkken.. upsssssss

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helse Matilde

   Det var min lillebror der tog billederne imens 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Merethe

  Jeg har loge købt usaltede cashewnødder i Brugsen. 23 kr for 85 gram

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Annesofie

  Super lækker og nem (!) suppe !

  Jeg skar lidt ned på ingefæren, og puttede lidt chili og citron i, det var super lækkert. Jeg spiste det sammen med stegt kylling, for nogle proteiner 🙂

  http://imgur.com/ujS9I68

  Helt klar en ny yndlingsopksrift !

  Jeg delte opskriften(med mine justeringer) inde på en side der hedder reddit – Nævnte selvfølgelig din blog, men det er primært en engelsk side 😉 synes ikke de skulle gå glip af sådan en super lækker suppe 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Årh hold dog kæft - Dét vil jeg fandeme ikke finde mig i!