Kald mig blot et svin. Jeg elsker (ost og) vin

Samtaler fra et omklædningsrum

original_no-bitching-poster-printÅrh. Jeg er så træt af vi piger taler grimt om hinanden. Ja ja – jeg er ikke hellig. Jeg gør det da også selv, selvom jeg virkelig gør en indsats for ikke at gøre det. Forleden overhørte jeg denne samtale mellem to piger, lidt yngre end jeg selv:

Pige 1: “Ej så du hende der med den røde top?!”

Pige 2: “Øh ja! Hvad sker der for hende? Den sad jo alt for tæt! Hun havde deller på ryggen jo”

Pige 1: “Haha grineren. Jeg ville så gerne have taget et billede til snapchat og sendt det til X (et pigenavn)”

Pige 2: (griner) “Det gør vi næste gang! Flodhesten er altid med på holdet her om onsdagen!”

Hvad sker der. Er det kun mig der er forarget? Stakkels, stakkels den kvinde som har taget sig sammen og kommet ned for at træne og så skal hun finde sig i at andre, sikkert yngre kvinder, taler sådan om hende? Og de hviskede ikke, jeg stod måske 5 meter væk og jeg kunne høre det hele, på trods af at der stod en række store skabe imellem os. Tænk hvis den pågældende kvinde hørte det? Så tror jeg ikke hun kommer på det hold om onsdagen mere – med mindre hun er ubeskrivelig sej og kold i røven.

Jeg var og er lidt flov på mit køns vegne. Og at jeg har overhørt denne samtale gør – at jeg virkelig vil lade være at tale grimt om andre! Det er jo i virkeligheden et udtryk for, at man selv er usikker, ked af det, i dårligt humør – og det vil jeg aldrig udstråle!

 

11 kommentarer

 • Sara

  Folk er simpelthen så frygtelige!

  Jeg har selv taget et par kilo på (ikke noget vildt, men stadig nok til at jeg selv lægger mærke til det og ikke bryder mig om det), efter jeg smadrede min ryg for et par år siden. Jeg vil rigtig gerne begynde at træne igen, og sådan noget der er lige præcis årsagen til at jeg endnu ikke er begyndt. Har absolut ikke lyst til at være hende andre synes de skal grine af. Forstår ikke hvorfor mentaliteten skal være så grim. :/

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nastassja

  Super fedt at du tager emnet op. Ad, jeg er også helt flov på mit køns vegne 🙁 Øv øv øv.
  Man skal altså tænke lidt over hvad man lukker ud!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • anne

  ej det er bare ikke okay.. synes desværre ofte der er sådan episoder når han har været på hold. Så tør man jo ikke være den der står forrest i salen..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ninna

  Wow?! Jeg er ærlig talt forarget over den historie der. Jeg har heldigvis aldrig oplevet noget lignende, eller også har folk talt bag MIN ryg efter jeg er gået ud af omklædningrummet. Da jeg så overskriften tænkte jeg på de mange sjove samtaler jeg har hørt i omklædningsrummet – men de har faktisk allesammen været opmuntrende overfor hinanden. Eksempel: to piger står og taler, og den ene brokker sig over sin vægt. Så siger veninden “Ej, men hvis man tog dine muskler væk så vejer du garanteret kun 55 kilo!”. Jeg synes det var så sjovt sagt, men det var jo på ingen måde ondskabsfuldt og bagtalende, sådan som pigerne i din historie. Jeg synes vi kvinder er hårde nok ved os selv i forvejen, vi burde ikke også skulle forholde os til andres spydige kommentarer om vores udseende! Jeg er også begyndt at lægge mærke til, hvor grimt jeg taler om mig selv, selvom jeg faktisk ser helt okay ud (nogle gange endda rigtig godt 😉 ) men det er som om jeg føler at manglende selvkritik = læne sig tilbage og “tabe ræset”. Men ærlig talt, hvis det er et ræs uden målstreg, er det så virkelig værd at deltage?
  Jeg vil så gerne elske mig selv og tro på, at denne kærlighed også kan føre mig til en lækker krop! Man behøver måske ikke altid lide (psykisk) for skønheden 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er altid rædselsslagen for, om nogle taler sådan om mig.

  http://www.dervarengangenpige.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja F

  Det er simpelthen ikke i orden at tale sådan om andre folk… Under nogen som helst omstændigheder…

  Og synes da lige netop at det er når jeg ser overvægtige eller ældre (end mig) personer træne/løbe/cykle eller lignende jeg virkelig bliver motiveret til selv at gøre noget, jeg tænker: “wow, hvis de kan og tør så vil jeg også”… Og lige netop tanken om at vise mig offentligt i et fitness center og svede og være rød i hovedet offentligt er så skræmmende at jeg endnu ikke er kommet afsted…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • heidi

  Jeg håber du sagde noget til dem !!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • lulabadula

  Jeg kunne have været den omtalte kvinde. Jeg er 48 år ser dejlig ud og yngrere end min alder. Min krop er 48 med deller på ryggen, maven og ja sidehåndtag. … Jeg elsker at træne min krop er glad for bevægelse sig og jeg er ret kold i røver over blikke og attituder fra “Ynglet som ikke kender til naturens forfald”
  Jeg ved med sikkerhed at jeg ville have givet igen af samme skuffe. Jeg hører ofte unge kvinders samtale i omklædningsrummet og tænker at de er sygeligt selvoptaget og dito kropsfikseret. Du skriver “Den stakkels kvinde der har taget sig sammen til at gå til træning” Jeg tænker “De stakkels unge kvinder der ikke har nogen idé om at deres krop på et tidspunkt ændre sig og former sig som det passer den” og de kan ikke gøre noget ved det. Jeg tænker at det på et tidspunkt bliver sådan at disse sygeligt kropsfikseret kvinder kommer til at opleve alvorlige krise.r Fordi de ikke kan kontrolere deres krop. -Og at de ikke har råd til at få skåret alt det væk som formerer sig helt af sig selv. At de muligvis i deres kropsfiktion og egotrip ikke finder værdier i deres korte ungdom som de kan tage med sig ind i den anden alder. Den anden alder der kommer til dem om de vil det eller ej. Den anden alder som de viser foragt for og ikke har respekt for. Den anden alder som allerede er ved at snige sig ind på dem…… Se det er syndt for dem. De stakkels unge piger….

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Line

  WORD! Næste gang, tror jeg jeg vil tage mig sammen og fortælle dem at de burde skamme sig.
  Jeg gider ikke skamme mig på andre kvinders vejne – muligvis er frekvensen af sladder højere i kvindernes omklædningsrum, men det er jo svært at sige når man ikke har været i mændenes.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Emmalie

  Synes virkelig det er et vigtig emne du tager op og det har du os gjort før, for er fuldstændig enig med dig i at der skal være mere fokus omkring at snakke ordentligt!
  Men jeg kan ikke ladevære med at tænke, at når man høre sådan noget grimt snak – så må man fandeme sige noget, for staklen kan jo ikke forsvare sig selv! Jeg kan som person ikke klarer at lade det gå forbi mig, for jeg kan ha’ det så dårligt over ikke at have sagt noget til de to trunter.. Det kan godt ske man får nogle hak over snuden og man får at vide man skal luk røven og blande sig udenom, men er det ikke det vær? Jeg har gjort det før og ja det er da grænseoverskridende og sige sådan noget til nogle man ikke kender, men ofte bliver de altså så mundlamme over at man blander sig at de faktisk ikke tør sige noget igen..
  Jeg vil i hvertfald tænke en ekstra gang over dét hvis jeg fik sådan noget og vide.. Så det er måske en måde at starte på? – hjælp da andre lidt 🙂 vi vil jo selv gerne have der var nogle til at lukke andres mund hvis de snakke dårligt om os 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Usikre små finker – de skal ikke have lov til at ødelægge andres træning! Godt du skaber fokus på det – vi piger kunne virkelig lære noget.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kald mig blot et svin. Jeg elsker (ost og) vin