Kan man være sund på festival?

Challenge: PUSH UPS!

DSC_0127IMG_4688 IMG_9775

For 14 måneder siden kunne jeg ikke tage en eneste push up – nærmest heller ikke på knæene. Jeg satte mig for at kunne mestre det, for jeg synes det ser vildt sejt ud – især som pige ;)

Jeg har i samarbejde med Mathilde og Emilie lavet endnu en udfordring – læs om vores første her (som jeg vandt!). Denne uges udfordring er (som du nok har gættet på nuværende tidspunkt) PUSH UPS!

Hvor mange kan vi 3 bloggere tage hver fra i dag til søndag klokken 22.00? Vi vil hver dag dele vores delmål på instagram, find min her. Reglerne er enkle: push ups på knæene tæller for én – på tæerne tæller en push up for to og vi må lave ligeså mange vi orker og har kræfter til.

Hvordan laver man en push up? Det er meget individuelt hvordan man “lærer” at lave en push up. Jeg lærte det ved at stå med hænderne under skuldrene (i underlaget) og tæerne i underlaget, derefter sænkede jeg langsomt mig selv ned mod gulvet – lige indtil jeg lå med hele kroppen i underlaget. Så løftede jeg min overkrop op, så mine arme var strakte og løftede min bagdel og ben op til sidst. Sådan at kroppen nærmest laver en “bølge”. Da jeg var tryg ved den øvelse begyndte jeg at lave den hurtigere og hurtigere og til sidst kunne jeg lave én push up ad gangen. Derfra satte jeg mig mål således at det blev 2 ad gangen, 3 ad gangen og så videre. Det er en hård og ret udfordrende øvelse og den er virkelig effektiv! Husk at spænde godt op i maven, suge navlen ind til rygsøjlen og husk at være stærk og stabil i bækkenet og mellem dine skuldreblade.

Du kan lave push ups mange steder – på bænke, trapper, borde, stole, på gulvet, op af væggen, op af sofaen, på din venindes ryg med benene i underlaget (så kan din veninde samtidig øve sig i planken)..

Skal du være med? Tag mig meget gerne på dit billede (@helsematildedk) hvis du laver push ups i løbet af ugen :D

Jeg vil rigtig gerne nå 100 push ups om dagen – fordelt over hele dagen (well of course..). F.eks. har jeg tænkt at tage 10 hver gang jeg skal på toilettet :)

3 kommentarer

 • Nastassja

  Ej hvor godt! Det vil jeg også så gerne kunne gøre! Jeg må prøve mig lidt frem, godt med lidt inspiration til hvordan man kan lære det – troede bare at det var mig som have problemer med motorikken, eftersom jeg ikke kunne ;P

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne Kongsgaard Pedersen

  Åh Matilde – Tænker lige nu på hvor længe jeg mig før jeg skal tisse! Griner ….
  Vil så gerne lære at lave armbøjninger, så nu forsøger jeg din metode! Skal nok melde tilbage, når jeg kan! Tak for tippet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har virkelig mange gange overvejet at træne armbøjninger. Det er en øvelse, jeg glædeligt undgår med skyklapper. Så jeg håber på en masse gode ide til at få trænet dem op 😀 Holder øje med jer alle tre 😉

  – Christine // http://www.sephei.dk

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan man være sund på festival?