Flydende nutella

Om at være aktiv på sin ferie

10500522_275500995974614_1957945038302154478_n

 

Jeg har haft en skøn ferie, hvor jeg blandt andet var en uge på Kreta med mine forældre og min søde kæreste. Tiltrængt ferie – virkelig. Alle mennesker som oplever et traume som min familie har, burde virkelig blive tilbudt en ferie sydpå – det giver ny energi, overskud, nærvær, tid til gode, dybe snakke og grin. Hvis jeg var rig ville jeg give en rejse til alle dem jeg selv kender, som er i sorg og har oplevet ting som jeg ikke ønsker for min værste fjende.

Anyways – jeg slappede af på stranden, drak øl, spiste som jeg ville og: trænede. Og det sidste passer måske ikke helt ind i konceptet: Ferie. Jeg kender i hvert fald mange som slet ikke træner i deres ferie – og respekt for det. Men ferie for mig er også at træne og svede, at få brugt mig selv. Og sådan er min far heldigvis også indrettet, så han hev mig med på en cykeltur i bjergene på Kreta. 30 km i 34 graders varme og brandhed blæst.

foto 3 (2) foto 4 (1) foto 5 (1)

Udover den ret så hårde cykeltur (jeg er køn med cykelhjelm ikk’?) var jeg ude og løbe 2 gange – også i bjergene. Og det blev til intervaltræning, om jeg ville det eller ej. Det gik op og ned af bakke – mest op. De fleste gloede bestyrtet på mig og rystede på hovedet når jeg løb op og ned af bakkerne i 32 graders varme – men jeg har efterhånden vænnet mig til det og jeg er ligeglad. Det handler om at jeg får brændt noget krudt af og få noget tid for mig selv.

Der er nok nogle der mener at jeg ikke kan lade være med at træne. Og de har ret. Det kan jeg ikke. Jeg er dybt afhængig af den følelse jeg får efter træningen – hvor jeg er friskere, mere klar i hovedet, får nogle ting på afstand, har fået tid alene, svedt igennem og presset mig selv.

Træner du når du har ferie eller er ude og rejse?

8 kommentarer

 • christina

  Jeps, jeg træner også altid når jeg er på ferie. Folk synes man er vanvittig, men jeg er skide ligeglad. Det er for mig lige så meget ferie, som at ligge på en liggestol.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Laura

  Altid!
  Jeg har et spørgsmål, som ikke rigtig handler om træning, og dog… Træning giver gode lårbasser, og jeg ejer lige som dig en (stor) veltrænet popo – du siger det selv, så nu tillader jeg mig, også at sige det. Jeg har VILDT svært ved at finde jeans der sidder slim over det hele, for mine lår og min bagende er stor, men mine lægge og min talje mere “normal” – eller med andre ord, knap så muskuløs som lår og ende.
  Kan du anbefale et mærke/en model, du køber Jeans fra?
  Jeg håber, du vil hjælpe!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Helse Matilde

   Svaret er simpelt: dr denim plenty eller magic pants som jeg kalder dem 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Træner altid. Der er jo mere tid til at træne på ferie end i en travl hverdag.
  Jeg plejer ofte at løbe en tur om morgenen, og smide løbetøjet nede ved poolen, bikinien er indenunder, så det er bare lige at skylle sveden af under poolbruseren og så ned og svømme.
  Derudover så laver jeg også tabata og har elastikker og sjippetov med i kufferten 😀
  TIl november skal jeg ud og rejse en måned, og der tror jeg dog træningen går lidt i stå, men vi komemr forhåbentlig til at trave en masse, og så må det gøre det op for træningen i en måneds tid 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Stine

  a, jeg ender også altid med mindst at træne et par gange på mine ferier og ofte mere. Ferie handler jo om at gøre lige det man har lyst til og have det godt, og derfor er det skønt at træne, især i nye omgivelser – det er jo luksus. Det er bare svært for nogle at forstå ja… Men jeg synes det er et godt tegn og enormt bekræftende at man har lyst til at træne på sin ferie, for så er det nok fordi det virkelig giver en noget!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jenny

  Træner altid både på ferier og forretningsrejser, hotellets fitnessrum, værelset, løbetur, op og ned af trappen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • stine

  Jeg kan kun give dig ret i at man behøver en ferie efter en tragedie/traume o.l. Vi mistede vores søn for et halvt år siden, og det vi allerhelst vil er at rejse væk. Desværre er midlerne ikke til det pt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde Trobeck

   Det gør mig ondt, hvor uretfærdigt og meningsløst. Jeg håber I sammen igen kan finde glæden ved livet og jeg håber at i får mulighed for at komme væk <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Flydende nutella