Opstartsforløb // Crossfit Copenhagen

Du kan ikke undvære et sundt hjerte


DSC_0433

Jeg elsker at træne mine muskler, se dem udvikle sig, se hvad de kan. Jeg træner primært mine muskler fordi jeg gerne vil være stærk og det gælder også mit hjerte. Hjertet er en såkaldt glat muskel, som betyder at det er en muskel vi ikke kan styre selv. Derfor er det vigtigt at have en aktiv livsstil, da det påvirker hjertets sundhed direkte. Det er vigtigt at træne sit hjerte også selvom det nogengange kan føles som om hjertet ryger op i halsen af bar udmattelse.

Det er vigtigt for mig at være stærk – havde jeg valget mellem store biceps eller et sundt, stærkt hjerte ville jeg vælge det sidste. Min fars hjerte har været under stort pres de sidste par år og det har konsekvenser. Min far har trænet meget og intensivt i mange år og hans hjerte er lidt for stort og banker ikke regelmæssigt i lange perioder. Det er noget som generer hans hverdag og bestemt påvirker hans livskvalitet. Derfor blev han i mandags opereret og brændt i hjertet – han har det godt nu. Heldigvis.

Jeg har derfor hjerteproblemer tæt inde på livet lige nu – derfor er det også så vigtigt for mig at holde mit eget sundt og stærkt. Efter træning kan jeg godt tænke at jeg har gjort en god gerning for mit hjerte og min krop. Jeg holder mig stærk og aktiv og det er lige præcis dét som de kloge anbefaler. For nogle år siden skulle folk med hjerteproblemer holde sig i ro. Sådan er det ikke længere – bevægelse er svaret. På alt nærmest.

Men det er ikke helt nok med en aktiv hverdag – jeg sørger derfor for at beskytte mig selv mod (blandt andet) hjertekarsygdomme med dette produkt. Forskning viser at disse fedtsyrer sænker blodtrykket, forebygger blodpropper og stabiliserer hjerterytmen. Jeg supplere min kost med disse fordi jeg gerne vil være på den sikre side – og fordi det ikke er altid at jeg får spist det fisk der skal til. Du kan købe MegaRed her.

Jeg skal løbe dette løb om få dage og jeg glæder mig! MegaRed er sponsor på I Form løb 2014 og støtter derved Hjerteforeningens kampagne: “Elsk Hjertet”. Skal du løbe med? Du kan løbe (og træne) til denne virkelig motiverende playliste som Le Gammeltoft har leveret!

Indlægget er sponsoreret.

 

2 kommentarer

 • Marie

  Kære Mathilde. Jeg er egentlig ikke den store tilhænger af at læse blogs om træning, kost og sundhed generelt.. Jeg oplever nemlig tit at få en følelse af, at bloggernes sundhedsvaner oftest er taget ud til noget ekstremt, som jeg hverken kan eller vil identificere mig selv med. For hvad er sundhed egentlig, når det kommer til stykket? Er sundhed – at se åleslank ud, med supertonede muskler grundet den alt for lave fedtprocent? – At forbyde sig selv fra absolut ALT, hvad der bare minder om simple kulhydrater? – At hardcore-træne MINDST 2 timer hvér skabte dag, fordi det bare supereffektivt giver de bedste resultater, når man flekser foran spejlet? Tja. Sundhed er forskellig for mange og vægtlægges på forskellige måder.
  Men jeg påstå, at du har ramt sømmet, lige hvor det skal være. Og dét er jeg personligt (og på andres vegne) kæmpeglad for! Endelig har jeg fundet en blogger, som favner vidt omkring det hele: du kommer med nogle fantastiske opskrifter, der selv får faastfoodjunkien til at savle. Du kommer med nogle indlæg hvor du netop minder os om også at styrke vores indre krop og velvære, såsom hjertet, der absolut er en ligeså vigtig, hvis ikke MERE vigtig muskel at træne end muskeltoning af biceps mig hér og triceps mig dér.
  Du har en utrolig flot krop, et udseende og en udstråling som man som kvinde kun kan se op til. Og ikke nok med det. Du er så moden, velreflekteret at du tør dele mere ud af dig selv, også dine helt private oplevelser, end nogen anden – og UDEN at du går over grænsen.

  Ja. For mig, så er du i hvert fald et kæmpe, inspirerende forbillede. Og jeg er slet ikke i tvivl om, at MANGE andre deler den samme opfattelse med mig. Så TAK! Tak, Mathilde. For at der findes en blogger som dig 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde Trobeck

   Kære Marie,
   Sikke en dejlig kommentar – mange tak for den! Den blev jeg utrolig glad for! Jeg er meget, meget glad og taknemmlig for at du læser med. Endnu engang tak for din søde kommentar – den gjorde mig enormt glad <3

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Opstartsforløb // Crossfit Copenhagen