Månedens Blog: Tinder Slut

Provinspige gone wild

IMG_9204

 

Så er der kort tid til at min kæreste og jeg bliver Københavnere (hvor lang tid går der egentlig før man sådan rigtigt bliver det?) Vi flytter til Frederiksberg om nogle uger og jeg glæder mig herre meget (måske ord som “herre” er for provinsagtigt??). Men men men.

Jeg er opvokset i Nordsjælland og kender derfor kun København sporadisk. Derfor har jeg brug for jeres hjælp! Vi skal bo på Finsensvej – Hvad skal jeg lære at kende? Er der særlige cafeér, butikker, restauranter, grønthandlere, bagere, parker eller lignende, som min kæreste og jeg skal ofre tid på at kigge nærmere på?

Skriv meget gerne i kommentarfeltet hvis du har gode bud – det må selvfølgelig også gerne være udenfor Frederiksberg – Jeg vil se, smage, drikke og mærke hele byen  

13 kommentarer

 • Line

  Frederiksberg – Lucky you!
  Jeg bor selv paa Vesterbro, og jeg elsker at gaa ture rundt omkring Frederiksbergomraadet.
  Der ligger maaaange leakre butikker paa Gammel Kongevejen, baade cafeer, mad-forretninger, toej-forretninger og den lille kinesiske shop. Lidt af hvert.
  Frederiksberghave er skoen at gaa rundt i og kigge paa blomsterne, eller sige her til elefanterne (der er et kig ind til Zoo).
  Soendermarken har saadan et lys man kan loebe efter, og desuden en masse platforme til udendoers motion.
  Der er altsaa super mange laekre cafeer og groenne pletter, saa tag nogle lange gaature rundt i omraadet, saa skal du nok finde dit yngings sted!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Eva

  Hvis I en dag får besøg og skal ‘ud og se København’, vil jeg helt klart anbefale at få en rundvisning på Frederiksberg Slot (der hvor Hærens Officerskole holder til) – mener man skal booke. Det er så flot, og hvis I er heldige kan I få lov at komme ned i det hemmelige rum/tyrkiske bad ad den hemmelige dør – det var der, Struense og Christian den 4.’s kone havde deres udskeljelser 😉

  Ellers skal du tage dig en cykeltur til Nørrebro og tanke op på alverdens billige sager af frugt og grønt og NØDDER! Istanbul Bazar har ofte gode ting. Ellers snup en ‘tallerken’ på AHAA Arabisk mad (der ligger både en ved Blågårds Plads og på Nørrebrogade). Området omkring Blågårds plads har i øvrigt hyggelige caféer, grønthandlere osv. Det er godt nok ikke på Frederiksberg, men jeg elsker det område 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ida

  Velkommen til frederiksberg (lige om lidt). Du skal helt sikkert prøve Fitnesso på Godthåbsvej 26, som servere sandwich, juicer og andet godt. Ellers er gammel kongevej også vildt hyggelig med mange dejlige butikker og cafe’er. bla. Urtehuset og The laundromat cafe. Og så er Frederiksberg have og Søndermarken et must, hvis du holder af naturen og trænger til at stresse lidt af i byræsset. (skriver nordvestjyden som tit trænger til ro i hovedet). Håber lige så glade for Frederikberg som jeg er.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sofie

  Der ligger Frozen yoghurt på Falkoner allé tæt hvor i skal bo, så er dagen reddet 😀 (y)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fitness O (juice og sandwich) på Godthåbsvej, Maharaja på Gl Kongevej (hvis du er til indisk), tidligere-Landbohøjskolens-have, Maude’s (te og kage) på Gl Kongevej, Meyers, Saigon Quan på Godthåbsvej (hvis du er til vietnamesisk), Det rene brød (bager der er lige så god som Emmery og Lagkagehuset, men bare lidt billigere) på hjørnet af Langelandsgade og Godthåbsvej, Jasmin Corner (hvis du er til thai mad) på Falkoner Alle, Urtehuset på Gl Kongevej, Frederiksberg Have 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Første stop skal helt sikkert være Cafe Sokkelund i Smallegade!! Byens bedste til det meste. Særligt fritter, bruger og brunch. OG salater 🙂 (og velkommen til Frederiksberg!)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helene

  Hej Matilde, jeg er født og opvokset på Frederiksberg, og du skal glæde dig sådan til at flytte! Frederiksverg er virkelig et skønt sted! Ang. Cafeer er der så mange lækre steder. Sokkelund på smallegade er fantastisk, Gammelkongevej er proppet med lækre cafeer og butikker! Værnedamsvej er virkelig også en af de hyggeligste veje på hele Frederiksberg! Men Frederiksberg er et super sted, og i skal glæde jer sådan til at bo her!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Karoline

  Heldige dig.. Frederiksberg er fantastisk, og elsker selv at bo her. Min liste over gode steder er:

  Brødflov på falkoner alle 34 er den BEDSTE bager. Deres kanelmonstre er det bedste i hele verden, og deres brød er helt i top.

  Ipsen og co på gl kongevej er mega hyggelig, og laver god brunch.

  Wokshop på gl. kongevej er godt thai.

  Thaiawai på ærøvej er også mega godt.

  Green Kitchen på Godthåbsvej er mega gode i salater.. i sær deres rødbedesalat:)

  Candy Megastore på Nordre Fasanvej skal også lige nævnes.. Jeg bliver 5 år igen, når jeg træder ind i den butik:)

  Og til gåture er landbrughøjskolens have ved Bülowsvej virkelig fin og virkelig et besøg værd.

  Derudover er jeg enig med de andre i Værnedamsvej, Frederiksberg have mm.. Der er også fint ved Carlsberg. Og Søndermarken.
  … Jeg kan vidst blive ved:)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sophie

  Urtehuset på hjørnet af Gammel Kongevej og Alhambravej. De har både en helsekostforretning og en café, hvor der er mulighed for at vælge lækre glutenfri, vegetariske og veganske alternativer! Jeg elsker det sted.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nat

  Jeg bor selv meget tæt på Finsensvej, og kan se mange af de andre kommentarer allerede har fortalt alle de gode stedet – MEN, (nu ved jeg selvfølgelig ikke hvor du skal træne), men der er verdens bedste boksehold i Fitness World på Bernard Bangs Alle, hvor folk kommer lang vejs fra for at træne! 🙂 Træneren hedder Beruz, og har ca. 25 boksehold i centret om ugen, så hvis du er frisk på boks, så er det ihvertfald en rigtig god mulighed. Velkommen til! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bor selv på Finsensvej (nær Flintholm) og værdsætter virkelig at der ikke er særlig lang til naturen. Nyder at gå ned i Grøndalsparken eller at løbe en tur rundt om Damhussøen 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christine

  Frederiksberg er så dejlig! Jeg bor også selv på Finsensvej og er helt enig med Nikoline – det bedste ved Frederiksberg er at der aldrig er langt til naturen. Jeg elsker også at gå eller løbe i både Frederiksberg Have, Grøndalsparken eller ved Damhussøen, som er specielt flot om vinteren. På Finsensvej ligger også Lindevangsparken, som er fantastisk at grille i eller tage en lille picnickurv med om sommeren.
  Ellers så er det vigtigste for jer begge to at skaffe en en rigtig god cykel (hvis I ikke allerede har det) for i København er den nemmeste måde at komme rundt på nemlig på cykel og for mig var det også en rigtig god måde at lære byen at kende, da jeg flyttede hertil for 4 år siden! Og så er det jo “gratis” motion 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Janni

  Hejsa

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Månedens Blog: Tinder Slut