Crossfit // Det er også for piger

Alpro // Yoghurt baseret på plantemælk

   alpro redigeret

Da jeg var barn var jeg mælke-allergiker – laktoseintolerant populært sagt. Det hed bare mælke-allergi da jeg var barn, men det var vist ikke fint nok  ;)

Jeg voksede dog lidt fra det, men har igennem det seneste år så vidt muligt undgået mælkeprodukter – jeg drikker ikke mælk mere, spiser ost i begrænsede mængder, undgår flødeskum (-skager..øv!) og andre madvarer der indeholder meget mælk. Jeg får så ondt i maven, min hud går amok, min hud tørrer ud. Jeg har eksperimenteret med det og den er sikker hver gang – jeg bliver skidtmas af mælk. Ret ærgeligt for jeg elsker et iskoldt glas mælk (eller O’boy!), men den går bare ikke mere.

Derfor er jeg glad for Alpro’s produkter som er plantebaserede. Alpro laver milde og cremede soya yoghurter og lancerer snart en masse nye varianter – glæd jer!

Min favorit variant er klart den med lime – den er frisk og smager simpelthen så godt. Deres yoghurter er virkelig cremede og virker fantastiske som dessert – hvis du stiller en portion i fryseren i 30 minutters tid bliver det som is! Drys med chokolade og så har du en perfekt aftensnack!

De sidste par morgner har jeg spist yoghurten med lime og drysset med chiafrø, hakkede mandler og cashewnødder og hakket chokolade ;) Hvad er DIN favorit topping?

alpro3 alpro2

Indlægget er sponsoreret.

2 kommentarer

 • Ditte

  Tak for en skøn blog! Der er meget fokus på laktose- (og gluten) intolerance i denne tid. Men det er slet ikke det samme som mælkeallergi – sidstnævnte er meget farligere, da der kan opstå en øjeblikkelig reaktion, som hævelse i halsen etc.. Når du er intolerant, kan din krop ikke producere de enzymer, der nedbryder laktose. Faktisk er der kun 1-2% af den danske befolkning der er intolerante – så det er lidt sjovt at så mange går og siger, de er intolerante;) Så det er altså ikke noget med, at mælkeallergi har skiftet navn, da det ikke var fint nok:) Måde mælkeallergi og intolerans kan findes ved en blodprøve.
  Jeg er en af de 1-2%, så det er sjovt at følge med i alt “postyret” omkring pludselig intoleranser blandt halvdelen af alle kvinder. Når det så er sagt, er jeg også vild med Alpros produkter. For når man ER en af dem, der er intolerant, er der godt der kommer flere varer på markedet 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Undgår du, eller skærer ned på mælkeprodukter får du mindre af de mange hormoner som drægtige køer producere og som er så vigtige! – – – Altså for kalve 🙂

   Bogen fra nomilk.dk der hedder mælk og sundhed hvad er det du drikker, er værd at læse hvis du vil vide mere om hvad det er du drikker.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Crossfit // Det er også for piger