Følg (også) med her!

Den gode blog(ger)

kæmpenørd

grim

Endelig kunne jeg få brugt nogle af de billeder som normalt bliver sorteret fra, inden de rammer bloggen. Men til dette indlæg passer de perfekt! For hvad er den gode blog, den gode blogger egentlig?

Helt klart en blogger som tør at være grim og ligne en idiot, der findes ikke noget værre (det gør der så nok) end en blogger der kun viser glansbilledet frem, en fælde der er svær ikke undgå at falde i. Det er helt klart et kriterie jeg selv går efter, når jeg læser blogs. Og særligt noget jeg selv prøver at efterleve, for jeg er langt fra et glansbillede. Det er også en af grundene til, at jeg skriver om tabet af min lillebror og derfor jeg har lavet dette hashtag.

Når det kommer til blogging, ligger jeg stor vægt på følgende (både på min egen blog men også dem jeg læser):

Kvalitet frem for kvantitet. Jeg har, næsten siden jeg startede med at blogge, blogget hver eneste dag. Det vil jeg gerne fortsætte med og det er også nemt i de perioder, hvor jeg har meget på hjertet og føler mig inspireret. Andre perioder er der tomt og så skal jeg virkelig holde fokus og finde steder at blive inspireret, f.eks. i mit træningscenter eller hos mine veninder. Mine indlæg skal (helst) være uden stavefejl. Kommaerne sætter jeg som jeg vil – men generelt skal grammatik og stavning være korrekt. De blogs jeg læser skal helst lave et indlæg om dagen, da jeg ellers ofte glemmer at følge med og til sidst glemmer dem helt. Stavefejl, slåfejl og forkert ordstilling bliver jeg også hurtig træt af, da det fylder meget i min læsning. Jeg er måske lidt hård på det punkt, men det virker bare enormt ufærdigt og sjusket.

Jeg er perfektionistisk i mange henseender, også når det kommer til min blog. Layout og design skal være pænt og jeg har virkelig brugt lang tid på bloggens udseende efterhånden. Og jeg er slet ikke tilfreds endnu og det bliver jeg næppe nogensinde. Jeg læser selv blogs hvor der er kælet for design og layout, teksten skal være overskuelig og flot bygget op, billederne skal være af god kvalitet. Jeg kan godt leve med et Iphone billede i ny og næ, det bruger jeg også selv.

Humor! Jeg synes det er vigtigt ikke at tage sig selv alt for højtideligt, det bliver alt for korrekt og kedeligt i min optik. Især denne form for blogs, der omhandler sundhed – hvis bloggeren er alt for “rigtig” og lever ekstremt sundt (fanatisk), bliver det for meget for mig og jeg bliver træt af at læse med. Jeg prøver selv at få humor flettet ind på bloggen, jeg vil gerne have at min familie og venner kan se mig i bloggen, så mine læsere også får hele historien, (næsten) hele mig og at jeg ikke prøver at være noget jeg ikke er. Jeg vil gerne være troværdig – det er nemlig også et kriterie jeg har, når jeg læser blogs. Bloggeren skal være troværdig og autentisk – det skal være naboens pige, ikke en jeg kan se i et dameblad eller en modeltype, så kan ikke relatere til hende.

Bloggens navn er vigtigt! Jeg går ofte og spekulerer på et andet navn, for ordet Helse sætter mig lidt i bås. Jeg vil gerne skrive om andet end helse, jeg vil også gerne berøre emner som træning, opskrifter som måske ikke ligefrem er helse-agtige, men stadig sunde og personlige indlæg. Men nu er og bliver jeg Helse Matilde og det er jeg egentlig også glad for – men hvis du skal til at oprette en blog, så tænk godt over navnet til den! Hvis du ikke kan finde et godt, så brug dit navn – det sætter dig heller ikke i bås. Med mindre du hedder Amalie..

Kvaliteten af billeder er, som skrevet tidligere, vigtig – i hvert fald for mig. Jeg kan godt selv bruge billeder fra min Iphone, men jeg vil helst bruge billeder fra mit spejlrefleks kamera (Nikon – always Nikon). Det er en dyr fornøjelse at købe et godt kamera, men det er virkelig en god investering, især hvis du gerne vil blogge (eller bare tage billeder til dig selv). Jeg bruger forskellige programmer til at redigere mine billeder, favoritterne er Photoshop og Fotor. Ofte redigerer jeg ikke mine billeder. Hvis lyset har været optimalt mens jeg tager billederne, så synes jeg som regel at de er flotte og fine til bloggen.

Kort sagt: Har du lysten til at lave en blog og overskuddet til at passe den, så brug tiden og energien på den. Tænk over layout, hvilke budskaber du gerne vil ud med, hvilket tema du vil have din blog skal have. Der er jo ikke rigtig nogle grænser: mode, madlavning, sundhed, træning, barsel, dyr, indretning, ridning, parforhold, børn, gør-det-selv eller noget helt andet. Personligt ville jeg gerne læse den blog med dyr som tema..

Lav en idébank i form af en note på din telefon, hvor du kan skrive ideer og inspiration ned når de rammer dig – det sker ofte lige før jeg falder i søvn, derfor er det godt at skrive ideerne ned på telefonen, da den aldrig er længere end en håndsrækning væk.

Hvad mener du? Hvad gør en god blog god? Og måske endnu vigtigere – hvad gør en blog eller et indlæg dårligt? Giv endelig din mening til kende i kommentarfeltet! Også meget gerne ris og ros! Det tager jeg for øvrigt altid gerne imod ☺

FACEBOOK INSTAGRAM BLOGLOVIN’

11 kommentarer

 • Maria

  Helt enig! Også når en blogger følger op på kommentare, tidligere emner og diskussioner mv.

  Og må sige (første kommentar jeg laver), at du gør det rigtig godt! Er vild med at følge med i din udvikling under din træning, fokuspunkter og din lyst til sunde snacks, da det giver mig en masse inspiration til selv at fortsætte min livsstil 🙂 Synes din blog er super god og følger den hver dag!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sjovt, du skriver om den gode blog(ger) for jeg har lige læst Julia Lahmes bog: Blogbogen, fordi jeg tænkte min blog kunne trænge til lidt opstramning.

  For mig er det vigtige at bloggeren har noget på hjerte. Alt det andet kommer bagefter. Jo, jeg irriteres også lidt af stavefejl og ja, det er en fordel med (flotte) relevante fotos, men indholdet er vigtigtst for mig.
  Bloggen må gerne blogge jævnligt, men det er ikke et must for mig at det er dagligt og holder en god blog pause, så venter jeg tålmodigt på at den starter op igen 🙂

  Faktisk kan jeg ikke nå at læse daglige posts alligevel, da jeg følger med i mange blogs.. hehe. Dermed er titlen på posts væsenligt for mig, da det er der jeg hurtigt sorterer, hvad jeg vil bruge tid på at læse.

  En god blog kan både være en “ekspert”, der lærer fra sig og en der er nede på jorden og i øjenhøjde. Så længe den ikke moraliserer (for meget), er fanatisk eller er dømmende over for læserne. Den må gerne være skarp, men jeg gider ikke læse den, hvis den er aggressiv. Et personligt islæt gør altid bloggen bedre og så foretrækker jeg nok også blogs, der dækker en niche af en art. Som ikke dækker for bredt.

  Jeg er ikke selv perfektionistisk – hvilket min blog også bærer præg af – og jeg tager skriver meget spontant og “fra hjertet” uden at rette for meget i indlægget. Men den kan som sagt godt trænge til et eftersyn, hvilket jeg forsøger på i den næste tid. I ro og mag 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pisse fedt indlæg, du er røv cool!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Julie

  Som du selv skriver – så irriterer stave- og grammatikfejl mig utroligt meget når jeg læser en blog. Derudover skal man ikke gentage sig selv for mange gange, og indlægget må gerne være to the point og konkret 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Matilde. Nu er jeg ikke selv blogger, og bliver det nok aldrig da jeg ikke er den bedste til at skrive ting folk gider at læse (er mere visuel end sproglig). Men jeg kan godt lide at følge med i din blog blandt andre.
  Det med at kunne relatere til bloggeren synes jeg også er vigtigt. Der findes blogs om kost og træning hvor bloggeren hverken har børn eller fast arbejde og derfor har en helt masse tid til at træne og lave sund mad osv. Inspiration kan man selvfølgelig godt få alligevel, men for mig virker det bedre at personen har nogenlunde samme udgangspunkt som mig selv.
  Jeg kan godt lide din blog fordi den er så meget nede på jorden, og det er interessant når du tester forskellige ting. F.eks. træning med hula hop ringen, hvor du beskrev at det rent faktisk virker. Og så har du også nogle gode opskrifter 🙂

  Tak for en god blog. Hilsen en tilbagevendende læser.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nu hvor du nævner blog om dyr 🙂 En anbefaling til en australsk blog om at have hund – selv om jeg ikke har hund, er bloggen så flot, at jeg ikke kan lade være at kigge med. Bloggeren gør det fantastisk, det er flotte billeder, egen webshop med print, gode ideer til indlæg osv. Kig på prettyfluffy.com.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina Poulsen

  Jeg synes du er så megasej! Og jeg nyder din ærlighed. Det er noget, jeg sætter pris på hos alle omkring mig. Hvis man ikke kan vise sine dårlige sider også, er man jo ikke hel.

  Men jeg kan ikke lige lade være med at nævne, at det hedder “at have noget på hjerte” 🙂

  Kepp up the good work!!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan ikke lade være med at tænke, om “kvalitet frem for kvantitet” harmonerer med at udgive de samme indlæg flere gange? 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde Trobeck

   Nye og flere læsere – derfor giver det mening 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Hej Mathilde!n Tak for et fedt indlæg (er først stødt på det nu). Man bliver kun gladere som læser, når man føler at bloggeren tør vise sit sande ansigt:) Jeg har faktisk fuldt dig on and off siden start, så det er jo efterhånden længe. jeg kan stadig ikke lure helt, hvor du finder alle de helse produkter, som du bruger/køber? Køber du dem samlet ét sted eller køber du dem flere forskellige steder? Der er jo mange netshops (fx naturoghelse.dk ), som sælger en masse forskelligt, men kan ikke lure om du har nogle specialle steder du køber, de forskellige ting? Måske du kunne skrive et indlæg om det?
  Knus Mette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde Trobeck

   Hej Mette. Jeg køber mine helseprodukter hist og pist. Nogle gange på nettet og andre gange i fysiske butikker. Jeg vil meget gerne lave et indlæg om det, tak for ideen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Følg (også) med her!