Cheese is my thing

en fjer bliver til fem høns

For at illustrere, hvordan høns i Danmark har det. Billedet ovenover: øverste venstre hjørne: burhøns, øverste venstre hjørne: skrabehøns. Nederste venstre hjørne: fritgående høns, nederste venstre hjørne: økologiske høns.

Jeg synes at det øverste billede er rigtig fint, fordi det illustrerer hvordan hønsene har det. Jeg tror at der er mange, som egentlig ikke er klar over, hvor skidt en skrabe høne har det og hvor urimelig lidt plads, en burhøne har. Supermarkederne burde virkelig havde sådan et billede ved æggene i butikkerne. Jeg tror, at flere ville købe enten fritgående eller økologiske høns, hvis de så sådan et billede. Bum.

Jeg ved godt at økologi er dyrere end ikke-økologi. Men jeg er ret sikker på, at alle har råd til økologiske æg. Det handler om prioritering – og hvis du ikke har råd til øko, så spis lidt mindre æg og køb økologiske æg, for hønens skyld.

6 kommentarer

 • Christina Malmgren

  Nu er jeg studerende og har ikke vanvittigt mange penge, men! Jeg vil lige sige at har man først prøvet at spise økologiske æg fremfor alle andre, så går man ikke tilbage! De smager SÅ meget bedre og så gør det jo heller ikke noget at vide, at hønen har det godt samtidig, så ofrer jeg gerne de par kroner ekstra 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Christina,

   Sikke en dejlig kommentar! Helt, helt enig. Smag og samvittighed er bare bedre, når dyret har haft det godt!

   God aften, Matilde

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Elisabeth Rasmussen

  Hej Mathilde
  Tak igen for billeder og kommentarer.
  Under dit sidste billede står der at der er 100 høns på 25 m2 udenfor. Det er nu minimum 4 m2 pr. høne – i vores hønsegård er der 8 m2 til hver høne – så det er 25 høns på 200 m2.
  vh
  Elisabeth

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hej Matilde. Meget kreativt indlæg. Kan godt lide! 🙂
  Nu ved jeg du er pædagog, og en lille sjov og bizar tanke jeg har hørt, er at en øko-høne faktisk har mere plads pr m2 end et barn i en børnehave 😉 Det synes jeg er tankevækkende! Argumenter derved ikke imod dyrevelfærd, men sætter er lidt nyt og “skævt” perspektiv på emnet…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Youre damn right! 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle Jensen

  Både min kæreste og jeg selv er studerende. Vi har ikke mange penge, men æg går vi aldrig på kompromis med! Deler ofte opfordringer til at købe øko æg på FB og mange kommenterer at det gider de ihvertfald ikke betale for. Jeg forstår bare ikke helt hvordan man kan vide hvor skidt burhøns har det og stadig købe æggene! Man skal godt nok spise mange æg før det kan vælte budgettet! Og mon ikke der så er noget andet man kan spare lidt på, fx købemad eller chips og sodavand (fredagsslikket nævnes ikke her, da det er fredet! 😉 )

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cheese is my thing