Ostegris // Varm anbefaling

Storbyferie: Berlin

Min mor besøger i dag bloggen – hun har skrevet om vores tur til Berlin tidligere i år. Tag godt imod hende og hendes blogdebut!

image1 (2) image2 image3

sponsoreret

I september var min datter og jeg på vores årlige storby ferie – vi har besøgt Paris og Amsterdam før, 2 gange i hver by. I år blev gik turen til Berlin. Vi havde aldrig været der sammen før og selvom vi begge er overordenlig glade for Amsterdam besluttede vi os for at prøve noget nyt. Vi rejste i september for at få det sidste sommer med, vejret er oftere varmere end i Danmark så på den måde fik vi forlænget sommeren lidt.

Vi fløj med Air Berlin som er vildt billigt. Vi bestilte nogle måneder i forvejen, der kan du virkelig spare penge. Turen til Berlin tager 35 minutter – det går sindsygt hurtigt men man får alligevel serveret kaffe og en lille lækkerbisken og fik tilmed udleveret et stort chokoladehjerte da vi forlod flyet og dét giver kun plus  ;)

Vi valgte at flyve til Tegel lufthavnen, da den ligger 25 minutter væk i bus. Busturen koster 2.15 euro, så det er til at have med at gøre. Vi boede på Best Westeren som aldrig har skuffet – vi har boet på det både i Paris og i Amsterdam og det lever altid op til vores forventninger (hvilket er bløde puder, rimelig rengøring og elkedel på værelset til kaffe/kaffemaskine i receptionen). Hotellet kostede cirka 1000 kroner for et dobbeltværelse og lå i Mitte på Albrecht Strasse, tæt på Brandenburger Tor hvor der er masser af liv, cafeer og de obligatoriske turistbutikker.

Mig og min bedste rejsekammerat, min datter besøger ofte storbyer. Vi er egentlig ikke særlig interesserede i seværdigheder, men søger mere at lære byen, dens puls og dens indbyggere at kende.

image4 image7

Både i Amsterdam og i Berlin, er det oplagt at leje cykler og opleve byen på to hjul. Dels foregår det i et passende tempo, og dels kan man lige hoppe af, når en af os fik øje på en spændende butik, en dejlig bænk eller en tiltrængt cafe. Hvor alle i Amsterdam cykler rundt og det godt kan stresse en turist lidt, er der færre i Berlin, der cykler, da der er så mange muligheder for at komme rundt i byen. U-bahn, toge, der kører under jorden, S-bahn, toge, der kører over jorden derudover busser, der kører overalt og tit og i det østlige Berlin, er der desuden de skønne nostalgiske sporvogne.

Cykler kan lejes flere steder, men var faktisk billigst på vores eget hotel, 12 euro for den 1. dag, derefter 10 euro pr. dag. Superfine cykler til os, der kører som turister, med kurv til shopping!

Når man som min datter går meget op i sundhed og god kost, er det en fornøjelse at være i Berlin, hvor der mange steder ligger biosupermarkeder, hvor alt er økologisk og det er meget inspirerende at se alle de skønne delikatesser, nødder, tørret frugt og alt muligt andet.

Vi spiste morgenmad på hotellet den første morgen, hvor vi ikke savnede noget udover, at de kun serverede koffeinfri kaffe, ikke noget for os, der skulle klare mange timer på farten.

image6 (2)

Da spisesalen lå bagerst på hotellet, hvor der var noget mørkt og trist, besluttede vi, at vi de kommende dage skulle opleve den tyske morgenmad. Men det var ligesom lidt af en udfordring. Vi er vant til selv at sammensætte vores måltider, altså vælge lidt youghurt, lidt, brød, lidt ost osv. Det var ikke velset. Hvis vi ville have mere end en ting, blev de sure og sagde, at så kunne vi jo bare vælge en hel morgenmenu. Endvidere var deres morgenbrød tørt og kedeligt.

Berlin er ligesom København delt op i flere områder. Det tidligere Øst Berlin har nogle spændende områder, hvor der er et skønt liv med unge og mange børnefamilier. F.eks. i området Kastanienallee, Oderberger Strasse Prenzlauer Berg. Hyggeligt, low key og mange vintagebutikker, som jeg elsker. Men men men, vintagetøj i Berlin er ikke det samme som vintage i København, Amsterdam, Paris. Her er alt fra 80èrne hip, skulderpuder, syntetiske stoffer, skrigende farver, store størrelser. Lidt ærgeligt, men bestemt en oplevelse at træde ind i. Vær opmærksom på, at mange af disse butikker ikke åbner før kl. 11.00.

Bergmann Strasse i Kreuzberg er en meget hyggelig gade med gode cafeer og sjove, anderledes butikker.

Vi prøvede at spise morgenmad i Veteranenstrasse i samme område. En skøn lille butik, indrettet som en stue i 60èrne med små teaktræsborde og bløde sofaer, hvor to søde kvinder i 50 års alderen nød at servicere deres gæster. Desværre oplevede vi igen ikke at kunne vælge frit, hvad vi ville spise. De kører med faste menuer og de er ikke så fleksible. Det var derfor lidt svært for en vegetar som min datter at få noget ordenligt at spise uden at skulle bestille bacon og andet kød.

Vi fandt undervejs i ferien ud af, at alle de unge, er rigtig gode til at tale engelsk, mens de ældre ikke er fortrolige med sproget og er lidt generte. Da Tyskland var opdelt, blev børnene i Øst Berlin undervist i russisk, som de følte sig tættest på, grundet samme kommunistiske tankegang.

image5 (2)

Loppemarkeder skal opleves i udlandet, især når man som os to piger elsker at frekventere dem i Danmark.

Vi besøgte det første på ArkonaPlatz, Berger Strasse, Prenzlauer Berg, som er åbent søndage kl 10-16. Da vi kom kl.10 var de først lige begyndt på at pakke ud, og det var virkelige meeeeget gamle, brugte ting, der blev pakket ud. Hvis man havde været i bil til Berlin, var der helt sikkert en masse skønne retromøbler, lamper, plakater m.m til en billig penge.

Vi tog videre til Mauerpark, Bernauer Strasse 63-64, Prenzlauer berg og her var der loppemarked for alle pengene, helt fantastisk og med gode priser.

Vi skulle selvfølgelig opleve Kurfurstendam (kaldet Ku`Dam af berlinerne) som jo er Berlins svar på Champs-Elysees, og Strøget i København, en stor flot indkøbsgade med de helt store mærker. Det var ret så stressende at cykle på den, da cyklister deler plads med alle busserne og taxaerne, selvom de udviser stort hensyn. Så vi valgte at trække cyklerne, først ned af den ene side af gaden, og tilbage af den anden side. Vi gik ind i mange butikker, bare lige for at opleve de kendte mærker, men vi kunne godt have været foruden. Vi besøgte dog det store varehus KaDeWe, i Tauentzien Strasse, i forlængelse af Kurfurstendam. Et imponerende stormagasin, hvor det bedste var, at tage alle rulletrapperne til toppen, hvor der ligger et cafeterie, altså i deres hel egen liga, med et kæmpe udbud af retter, alt fra sushi, steaks, salater, pizza og hvor man kan sidde udenfor og få den smukkeste udsigt over byen.

I øvrigt ligger det franske stormagasin Lafayette på Friedrichstrasse, som efter vores mening er et step op i lækkerhed. I kælderetagen har de et kæmpe udvalg af specialiteter, kaffe,te, chokolade, pesto og meget meget mere. Der er restaurant og sushibar, skønt med et lille hvil til de ømme ben.

God italiensk restaurant med super betjening, skøøøn mad og billige retter på Schiffbauer damm lige ned til Spree floden.

Tag en cykeltaxi, ved Brandenburger Tor, rundt i dele af den store park Tiergarten. Vi fik en tur rundt i ca. 45 min for ca. 10 euro pr. mand plus drikkepenge. For os, der ikke har den store viden om Berlins historie, var det fantastisk at få en rundtur på engelsk om Kansleren, præsidenten, Alexander den store, og samtidig nyde den store smukke park, Tiergarten mens man sidder og slapper af.

Kys fra mor

Tak for det søde mor – jeg glæder mig til foråret ;)

 

Her finder du tips til gode hoteller i Berlin.

2 kommentarer

  • Rose

    Hvor var det bare et rart indlæg! Jeg var ret skeptisk, da jeg så, at det var din mor, der skulle skrive på bloggen – ikke et ondt ord om mødre! Men det var virkelig godt! Og relevant, ærligt og hjertevarmt. Jeg er overbevist om, at I havde en skøn tur, og jeg håber, at din mor også vil fortælle om den næste I skal have 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Mara Malene

    Dejligt indlæg! Og hvilken MILF du har som mor, Mathilde ;)!

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ostegris // Varm anbefaling