Én juice blir til boller og deller (del 2)

Bananbrød

 image1 (2)

Bananoverload! Jeg fryser altid mine bananer ned, hvis de er ved at være overmodne og jeg kan se, at jeg ikke kan nå at få dem spist. Jeg laver ofte bananis eller bruger de frosne bananer i smoothies, brød eller grød. Ofte er fryseren fuld af bananer og så bager jeg et bananbrød.

Det bliver til et lækkert, sprødt, sødt bananbrød, som egner sig fantastisk til eftermiddags kaffen (kæft jeg lyder gammel), som en lille madpakke-dessert, med smør, marmelade eller bare som det er – det er nok i sig selv!

Du skal bruge:

  • 4 modne bananer,
  • 100 gram speltmel,
  • 100 gram grahamsmel,
  • 50 gram rugmel,
  • et nip salt,
  • 1 tsk. bagepulver,
  • 1 tsk. vaniljepulver,
  • 3 tsk. kanel (gerne mere hvis du elsker kanel!),
  • 1 æg,
  • 2 spiseskeer olie (jeg brugte olivenolie),
  • 3 spiseskeer honning,
  • 50-70 gram mørk, hakket chokolade med en høj kakaoprocent, jo højere procent, jo mindre sukker.

Mos bananerne med en gaffel og bland dem med vanilje, kanel, æg, olie og honning. Rør forsigtigt mel, salt, bagepulver i og tilsæt chokoladen. Bag brødet i en smurt/beklædt (rugbrøds)form i omkring 50-55 minutter ved 180 grader (jeg brugte almindelig varme). Lad endelig brødet køle helt af, før du skærer i det! Det er svært at vente, men det er ventetiden værd!

Opbevar brødet tørt og mørk, så længe du har det (hvilket ikke var længe herhjemme..) Fungerer forresten udemærket på brunch bordet!

29 kommentarer

  • Det ser godt ud.. Tak for opskriften:)

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Jeg MÅ afprøve din opskrift – dit bananbrød ser bare så lækkert ud. Jeg får helt lyst til at spise det nu!

    Og sjovt nok er der et af dine opskrifter på min blog i dag 🙂 Tak for en masse inspiration!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Nicoline

    WOW! Hvor ser det bare lækkert ud! 🙂
    Det må afprøves!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ved du hvor lang tid brødet ca. kan holde sig?

    Det ser super lækkert ud.

    https://www.facebook.com/pages/Troels-Seberg-Personal-Trainer/197085063693872

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det er simpelthen tarveligt at lægge så lækre opskrifter ud mens folk (læs: mig) både læser eksamen og er på en kostplan, der ikke tillader godter som denne! 😀

    Tror du de 50 gram rugmel kunne skiftes ud med mandelmel? jeg har nemlig spisemåltid i morgen og overvejer at bage noget lækkert til mig selv, men kan ikke tåle gluten 🙂

    Anna – http://thewonderwomanwannabe.blogspot.com

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Helse Matilde

      Det tror jeg bestemt at du kan – skriv endelig hvordan det bliver 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Thit Clausen

    mmmh.. Det er et virkeligt lækkert brød! og var et lækkert hit til kaffen i dag 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stefanie

    Jeg er i gang med at bage det lige nu, super nemt og super lækkert!
    Skønt 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] har jeg fundet hos Helse Matilde (og lavet lidt om, som jeg nærmest altid gør, fordi jeg ikke kan lade være), der kalder det […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sarah sonia houby

    Waow det ser lækkert ud. Det glæder jeg mig til prøve. Men da vi ikke har spelt eller mel. Hva kan man så bruge istedet?☺️

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ronja

    Hej Matilde.

    Før vil jeg sige at dit bananbrød er noget af det bedste jeg længe har smagt og det derfor er blevet et brød jeg spiser stort set hver dag! 🙂

    Nu til spørgsmålet: Jeg er lige gået i gang med en lynkur og vil derfor gerne vide hvor mange kcal der er i? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ej hvor godt du lige skriver det om at fryse bananer ned. Jeg kan huske, at jeg i min barndom satte en ispind i og spiste de frosne bananer som is. Men jeg har aldrig tænkt over det smarte i at fryse dem til f.eks. smoothies eller mad. Så tak for tippet.

    Mvh Marie fra http://www.krøllerier.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Fitnesspigen

    Hey HelseMatilde 🙂
    Bare et tip. Jeg har selv lavet brødet er par gange og går MEGET op i at få en masse proteiner. Jeg bytter derfor tit noget af melet ud med neutral eller vanilje protein pulver 😉

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Katrine

    Skal bananerne tø op, hvis de har været i fryseren, eller kan man godt bare komme frosne bananer i dejen? (Blendet naturligvis)

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Matilde Trobeck

      Jeg plejer at tage dem op 30 minutter før jeg skal bruge dem, så kan de nemt moses 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åh, det ser for lækkert ud! Gad vide, om man kan udskifte melet med blendet havregryn og måske lidt HUSK?

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Sofie

    jeg havde ikke spelt, så har brugt hvid hvede, er i ovnen, så spændt på hvor det bliver

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • […] selv lidt ændringer, da jeg ikke havde alle de nødvendige ingredienser. Jeg fandt opskriften HER. […]

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Stivie

    Hej!
    Hvordan fungere bananbrødet dagen efter – og hvordan ville du opbevare det? 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ann Bødker

    Hej Matilde

    Er i gang med at bage dit lækre bananbrød for tredje gang!
    Tak for opskriften.

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tilde

    Altså, jeg har bare bagt det her bananbrød SÅ mange gange, og jeg elsker det, og min mand og mine børn elsker det, og alle vores gæster elsker det! Tak for en god opskrift!

    Siden  ·  Svar på kommentar
  • Ann-Sofie

    Super lækker opskrift – jeg gjorde et forsøg med 200 gram blendede havregryn i stedet for spelt- og grahamsmel. Smagen er stadig skøn, men jeg synes på ingen måde, at mit brød ligner det på billedet 😅

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Én juice blir til boller og deller (del 2)