Hvorfor jeg godt kan lide at provokere

Én juice blir til boller og deller

deller1

Det er jo noget svineri så meget mad vi smider ud hver dag, hver uge, om året. Herhjemme kan vi sku heller ikke sige os frie. Vi er ikke altid gode til at planlægge og så er vi ude nogle aftner og så bliver maden jo naturligvis for gammel og må ryge ud. Forleden lavede jeg en røvfuld juice hvor jeg brugte pulpen til boller og deller. Så i stedet for at kyle det ud lavede jeg en masse mad med det. Det kan jeg li’ og det samme kan min pengepung. Win.

Juicen var af gulerødder, lime og ingefær – men jeg startede med at juice gulerødderne og tage den pulp og så juice videre. Jeg var nemlig ikke interesseret i at få limeskal og ingefær rester med i de deller jeg skulle lave. Du kan også bruge rødbede pulp, så bliver boller og deller rigtig smukke!

Opskriften på bollerne får du imorgen, men du kan få opskriften på dellerne lige her! (der er til omkring 10-12 deller afhængig af hvor store du laver dem).

Du skal bruge:

 • Pulpen fra cirka 1 kg gulerødder,
 • 2 æg,
 • godt med salt,
 • godt med peber,
 • 2 tsk. spidskommen,
 • 2 håndfulde havregryn,
 • 2 håndfulde HUSK (kan undlades og erstattes med gryn og/eller mel),
 • 2-3 håndfulde grahamsmel (tilsæt mel til du opnår fars-konsistens).

Steg dellerne i olie eller i det her smør som virkelig gør dem sprøde og spis dem med en grøn salat, på brød, som erstatning for frikadeller eller hav dem med på madpakken.

deller1

10 kommentarer

 • Ej, hvor fedt. Jeg ærger mig tit over bare at smide alt kødet fra juicen ud. Skal klart prøve at lave både deller og boller ud af det. Tak 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde Trobeck

   Velbekommen – der kommer opskrift på boller imorgen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • D

  Hvor meget kød bruger du til opskriften? Og hvor længe opbevarer du din juice?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde Trobeck

   Det skulle gerne stå i opskriften, men jeg bruger kødet fra 1 kg juicede gulerødder. Juicen drikker jeg med det samme eller over dagen i tætsluttende beholder – dog synes jeg den er bedst helt frisk 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • D

   Arh, jeg troede at der skulle bruges “rigtigt” kød, men nu er jeg med! Tusind tak for svar 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine

  Skal der ikke kød i dellerne? Svine-, okse-, kyllingekød?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej hvor en god idé!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Dorthe

  Skal helt klart prøve at lave dellerne 🙂 Hvor længe tror du “kødet” kan holde sig?

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvorfor jeg godt kan lide at provokere