NELLY UDSALG / SPORTSTØJ

Jeg har lige set et barn græde nede i fitness

DSC_0209

Da jeg var nede og træne igår så jeg noget af et optrin. En mor stod i omklædningsrummet og var i fuld gang med at sætte håret op i hestehale, skifte til spinningsbukser, tage deodorant på, spænde sine sko, rydde sine ting ind i skabet, låse det og fylde sin vandflaske mens hende datter på omkring de 7 år sad tålmodigt og kiggede på. Hun spurgte undervejs sin mor om nogle ting: “hvornår er du færdig?“, “jeg vil gerne lege med Sophia“, “må jeg komme med ind når du skal cykle mor?“. Moderen svarede ikke rigtig men virkede til at være fuld optaget af sine egne gøremål.

Jeg fik fra omklædningen og op i styrketræningsafdelingen. Da jeg var færdig med min træning gik jeg forbi spinningslokalet hvor jeg så den lille pige sidde ude foran med sin ipad. Timen var slut lige som da jeg gik forbi og moderen kom igen ud – dryppende af sved. Hun tog sin datters hånd og de gik, samtidig med mig, igen ned i omklædningen. På vej derned siger datteren igen: “jeg vil gerne hjem nu mor“, “kan jeg ikke lege med Sophia i dag?” og så videre. Moderen bliver pludselig gal og siger vredt (min tolkning): “Nej det kan du ikke. Mor skal skifte tøj nu og så skal mor træne videre. Du kan spille på din ipad ikk’?“.

Datteren blev ked af det og protesterede lidt men fulgte så med moderen. Jeg tog mit tøj på og tænkte meget på pigen i de følgende timer.

Jeg kan godt forstå at man som mor også gerne vil træne, holde sig i form, begå sig i sociale arenaer, gøre noget for sig selv, brænde energi af, holde kroppen ved lige – særligt efter en graviditet. Men der var alligevel noget ved hele situationen som provokerede mig. For skal det virkelig være på børnenes bekostning? Er det så det værd? Kunne den mor ikke have gået en tur med sin datter? Løbet med løbevogn? Leget i skoven, taget i svømmehallen, leget jorden er giftig på den lokale legeplads? Måske er den mor alene med datteren, det skal jeg ikke gøre mig klog på. Jeg har ingen børn selv, så i virkeligheden ved jeg ikke en skid. Men jeg kunne dog alligevel se at den lille pige ikke var glad nede i det træningscenter. Og moderen virkede heller ikke glad, nærmere stresset og presset.

Skal træning og motion være sjovt? Nej ikke hver gang og det nægter jeg at tro på at det kan være for nogen. Det skal primært være sjovt og dejligt – det skal være motivationen. Men jeg vil dog mene at det ikke skal ske på bekostning af andre.

Jeg kender selv til dilemmaet. Jeg vil gerne træne tidligt lørdag morgen, for så er dagen ligesom i gang. Min kæreste vil gerne ligge i ske og putte til langt op af formiddagen. Jeg træner de fleste lørdage – det må jeg indrømme. Der bliver det jo også på bekostning af min kæreste. Så det er slet ikke fordi jeg vil gøre mig til dommer, nedgøre eller kritisere moderen. Men det satte alligevel gang i nogle tanker hos mig.

Er det okay at tage sit barn med i træningscenteret? Hvad mener du?

Skærmbillede 2016-03-09 kl. 12.36.21

22 kommentarer

 • Michelle

  Jeg synes man må prioritere lidt anderledes så snart man får børn! Så kunne hun måske have afsat pigen hos Sofie inden hun tog til træning eller nøjes med den ene times spinning. Det er sku synd når pigen bliver så ulykkelig over at blive trukket med i fitness – det giver ihvertfald ingen gode associationer hvis hun selv skal træne når hun bliver ældre.
  Når jeg får børn håber jeg meget at jeg får tid til at træne, men jeg er godt klar over at der må prioriteres anderledes og at jeg måske kun kommer afsted halvdelen af de gange jeg gerne vil. Men så kan jeg måske gå eller cykle med barnet istedet!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Catrine

  Super fedt indlæg og højest relevant i øjeblikket!! Og desværre lyder beskrivelsen og datterens alder, som en jeg kender! Og nej jeg synes ikke det er ok! Jeg er selv gravid og gør mig mange tanker om hvordan jeg vil bruge min tid i fht træning når mit barn er kommet til verden. Synes aldrig det skal være på bekostning af barnets ve og vel.. og det lyder det bestemt til at have været i ovenstående tilfælde! I mine øjne, burde det kunne lade sig gøre at have en aktiv livsstil med børn, som ikke gør dem til ofre for de voksnes ønsker og prioriteter!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Monica Jensen

  I nogle henseender synes jeg det er okay. Men ikke i den situation du omtaler. Der synes jeg moderen træffer det helt forkerte valg. Desuden har barnet sikkert været i skole, og er død træt og vil bare gerne lege. Så akal barnet sgu ikke slæbes med i fitness center for at moderen kan få tilfredsstillet sine behov!!
  Min datter på 7 år, elsker (sådan virkelig elsker) at komme med både min mand og jeg ned og træne. Hun sidder ikke med iPad, kun hvis hun er meget træt. (Så er det sjældent hun er med) men min datter elsker at se på andre mennesker. Observere hvad de gør og laver. Hvilket har resulteret i at hun virkelig brænder for engang at komme igang med at træne. Jeg er tilknyttet et center, hvor der er de mest fantastiske medRbejdere og folk som benytter det center. Der er ikke særlig stort, og alle kender nærmest alle. De elsker at lege med min datter (i trænings form) de forguder hende, og hun forguder dem. Hun før lov at gå på løbe båndet (hvis der er plads) og lege med de store bolde, spm hun kalder dem

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Monica jenSen

   og vil min datter hjem, så tager vi hjem! Ikke under nogen omstændigheder om jeg vil priotere mig selv højere end mit barn!!!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er helt OK at tage sit barn/sine børn med til træning, hvis der er mulighed for underholdning for barn/børn under træningen og/eller hvis der er børnepasning (som der er i mit – jeg har ikke børn selv) – og hvis den pågældende forælder har øje for, at barn/børn er med. Træningen må nødvendigvis foregå på lidt andre præmisser, når det er mindre børn, man tager alene med i centeret. Sådan er det bare. Det kan godt lade sig gøre at kombinere på en god måde.

  Vi har en instruktør, som af og til har et eller flere af sine børn med, når hun underviser, men hun kigger til dem – selvom det er børnehave- og skolebørn og lader så folk lave nogle øvelser, hun ved, de kan klare uden instruktion, mens hun er ude ved børnene i løbet af timen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  altså nej – det er bare ikke i orden!
  Børn hører slet ikke til i et træningscenter, og forældrene må finde på noget andet end at tage dem med. F.eks. Aflevere pigen hos Sophia inden, eller sørge for at få pigen passet/i SFO/what ever inden. Det skal stoppe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Trine (trinem @ IG)

  Jeg synes det er ok, så længe børn opholder sig i receptionen eller hvis der er et børnerum. Og så længe de forholder sig roligt.
  Synes det er forstyrrende både for personale/medlemmer, hvis der render børn rundt i træningsområderne.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malene Kjær

  Uh, den er svær! Vi aner jo ikke hvad der er gået forud. Måske har moren brugt flere timer på noget barnet ville og det kan måske godt forsvares at barnet sidder en time med ipad’en . Måske har moren svaret på det med Sofia 10 gange den dag og så holder man helt automatisk op med at svare. Måske er det der er foregået , det mindste af to onder- det kan tænkes at moren lider af depression og motion kan hjælpe hende- så er tiden i fitness jo godt givet ud- selvom tiden er lang for datteren. Min pointe er- der kan være så mange grunde til at folk vælger at gøre som de gør. Ikke at det retfærdiggør den oplevelse du beskriver Matilde, for det skær jo næsten i hjertet.
  Mine børn er af og til med i fitness når min mand og jeg er til træning på hold- så tager jeg hold kl 10-11, han medbringer børn kl 11 som jeg taget med hjem, hvorefter han så er på hold fra 11-12 og lign . Hverdagen med børn er så anderledes at det er svært at sætte sig ind i og nogen gange må selv børnene gå på kompromis hvis alle skal leve et liv de er tilfredse med. Det kan være svært at få alt til at gå op logistik mæssigt

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Linette

  Hvor er jeg glad for at læse dit indlæg. Jeg følger med stor interesse din og andre meget aktive personers instagram og kan til tider blive misundelig på alt Jeres træning. Jeg er enlig mor til to børn, har fuldtidsarbejde samt en halv times kørsel til og fra arbejde. Jeg vil rigtig gerne træne, både løbe- og styrketræning, men har lige præcis bestemt, at det ikke må være på bekostning af børnene. Jeg har nogle gange haft den yngste med i motionscenter, hvor vi nogle gange er endt med at spille dødbold inden jeg er færdig med at træne, og så prioriterer jeg samværet med ham.
  Så det jeg vil sige er, at når jeg læser dit indlæg bliver jeg bekræftet i, at jeg skal holde fast i min prioritering og finde alternative måder at få mig rørt på når det ikke er muligt at komme i motionscenter eller ud at løbe.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg syntes ikke det er ok et barn på 7år, skal pacificeres med en ipad så længe. Nu skriver du ikke hvad tid det er, men jeg havde altså ikke ville være mig selv bekendt, at bede mine børn sidde og glo ude foran et lokale, efter de har været i skole en hel dag. Som andre også skriver er det passende, hvis der er lokaler til det, men syntes faktisk det er egoistisk af moderen.
  Selvfølgelig kan der være en masse omstændigheder omkring den situation, som gjorde den var, som den var, men som udgangspunkt, syntes jeg det er en “ubehagelig” en af slagsen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Den er sgu lidt tricky.. For der kan jo være mange omstændigheder der gør at hun er nødsaget til at tage sit barn med hvis hun gerne vil træne, men giver dig helt ret i at det nok er mere hendes og ikke barnets behov at træningen absolut skal foregå i et fitnesscenter.. Der er legerum i mange af de store fitnesscentre for børn og ellers må man bede en træningsmakker tage med og være barnepige eller hygge med sit barn mens man træner 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fyrreforfanden

  Det er helt ok at tage sine børn med i træningscentret. Men kun når de orker det!
  Så jeg var også blevet meget provokeret af at have overværet det som du beskriver.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • L

  Hvad med at du blander dig lidt mindre i andres liv og da ihvertfald lader være med at poste den slags online når du ingen som helst indsigt har i kvindens liv. Det kan være kvinden kun har tid/overskud til at træne 1 gang om ugen og resten af dagene er der 100% for sine børn, så tror jeg nok den lille pige overlever et par timer i træningscenteret den dag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde Trobeck

   Du har vist ikke læst indlægget ordentligt siden du siger at jeg blander mig i kvindens liv. Jeg har heller ikke talt om at pigen skulle dø af oplevelsen. Det var en observation som jeg også skriver i indlægget.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • DaNi

  Mit mening.
  Find et sted hvor der børnevenlig og mulighed for børnen også kan være en del af. I stedet for at sidde med sin iPad….

  Ellers lave en legeaftal så hun kan kom derover. Så kan hun træne alt det hun vil:)

  For sig en barnepige hvis hun er alenemor.

  Desvære ser du mere af det i hverdagen 🙁 at det går ud over børn , hvad forældres behov er. Selvom de ikke træner.

  Ideal glans billede. Du skal se godt ud og havde en god uddannelse osv.
  Nok derfor alle går ned med stress 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Natasja

  Super godt indlæg!

  Personligt ville jeg nok sige noget, for sådan er jeg. Jeg er sgu lidt fordømmende med sådan noget. Stakkels pige! Den mor skulle tænke sig grundigt om og sætte barnets tarv først. Så må hun spinne hjemme eller lave noget andet. Sådan er det bare!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er selv mor, og får helt ondt i hjertet når jeg læser dit indlæg.
  Jeg kan så meget genkende moderens behov for træning, for jeg har det selv, men så stopper nikkeriet også. Guderne skal vide at jeg har droppet et utal af træningssessioner til fordel for mit barn, og det er ikke altid med min gode vilje, men det er for min datter.
  Én ting, er at man gerne vil se godt ud, men en anden ting er, at har man sat børn i verden, så har MAN sat børn i verden. De har ikke valgt at være her, det har vi, og derfor må man også finde nogle kompromis og ikke erstatte sit forældreskab med en iPad.
  Så må man gå en tur, sætte høj musik på i stuen og danse for fulde gardiner, lege på gulvet, lave mad sammen, få ungen til at være med i øvelserne eller bare droppe den træning engang imellem. Vi er forældre først og fremmest, og så kommer alt det andet bagefter. I min verden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Signe Larsen

  Hej Mathilde!
  Det her indlæg skærer mig dybt i hjertet! Og som mor til 2 drenge på 2 og 3 år, synes jeg du er spot on! Jeg træner 5 gange om ugen og kan nu efter 2 tætte graviditeter ane mit sixpack

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Randi

  Jeg har engang oplevet er mor på Crosstrainer med højt musik i ørene. Hendes baby sidder i liften på gulvet ved siden af Crosstraineren. Babyen tilter og slår hovedet ned i kanten på liften og begynder at græde. Men mor hører og ser ingenting. Så jeg stiger ned af mit løbebånd, og går hen og prikker til hende, for at gøre hende opmærksom på hendes eget barn. Hm, er der grænser for hvor unge babyer man må tage med i Fitness? Jesus!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nej, det er ikke ok. Jeg har selv børn og der er virklige mange bedre og sjovere muligheder for at træne sammen med ungerne.
  Efter jeg havde født min datter var jeg alene afsted i centret og der var en mor der stod på sin crosstrainer med en lille bitte baby som lå i en autostol imens. Den lå der såå lang tid, måske 2 timer (sov imens), men så små babyer må ikke være mere end 20 minutter i en autostol da det kan skade deres ryg. Skulle jeg have sagt noget? for måske vidste hun det ikke…. Det er svært.. Det har jeg tit tænkt på..

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Godt indlæg, selvom det nu er lidt gammelt. Jeg er lige begyndt i fitness igen efter lidt for lang tid og er alene med min datter med arbejde og studie ved siden af. Jeg var i dag nede i centeret og hente et nøglekort så jeg kan komme ind når jeg starter og havde min datter med da det var på turen hjem fra at hente hende i børnehave (hun er 3, snart 4 år). Hun var så betaget af det hele og ville så gerne med en dag, så jeg har tænkt at indrette min træning efter at ha hende med engang i mellem i weekenden. Det er et meget småt lokalt fitness center vi har så der er ikke mange mennesker og hvis hun bliver hos mig og det så bliver noget hyggeligt vi gør sammen tror jeg da at det er ok. Glæder mig ihvertfald til at prøve 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

NELLY UDSALG / SPORTSTØJ