Jeg har lige set et barn græde nede i fitness

Rigeligt smør! Klaret Smør fra Bakkedal

smør

Jeg har altid været en smørgris og jeg spiser smør flere gange om ugen. Jeg steger egentlig altid min mad i enten kokos-, raps- eller olivenolie men har nu testet Klaret smør fra Bakkedal og er blevet ret glad for det! Klaret smør er et produkt, som man ellers skal lave selv og som alle de fine kokke bruger for at få den rigtige stegeskorpe – en sprød en af slagsen. Du kan også bruge smørret i saucer og ved sautering (f.eks. grøntsager som virkelig får en lækker, grillet smag og konsistens). Og så smager de ting man steger af smør efterfølgende og dét kan jeg rigtig godt lide. I en sund og aktiv livsstil er der (i min verden) plads til smør og jeg er derfor på ingen måde smør forskrækket. Klaret smør er helt almindelig smør som smelter langsomt og deler sig i 3 lag: vand som flyder ovenpå og kan fjernes, det rene smørfedt som lægger sig i midten og i bunden ligger det hvide valle. Klaret smør er smør, hvor smørrets indhold af vand og mælkeprotein er sorteret næsten helt fra, smørret er derfor næsten ren smørolie. Smørret branker ikke når man steger med det og det er derfor en fordel at bruge det når du skal stege ved høje temperature.

Min kæreste har stegt lækre kyllingebryster til os som vi har spist i burgere. Ja du læste rigtigt! Jeg spiser kylling – engang imellem. Jeg har igennem en længere periode oplevet en træthed – fysisk men også en reel træthed overfor kikærter, kidneybønner, æg, andre bønner og andre vegetariske proteinkilder. Jeg spiser kun økologisk, frilandskylling og stadig meget sjældent, men jeg oplever alligevel at min træthed er mindsket og jeg kan nu igen spise bælgfrugter og æg uden at det keder mig ihjel.

Min kæreste er rigtig god til at stege og skorpen på kyllingerne blev også flot gylden og enormt sprød. Vi spiste kyllinge brysterne i burgerboller med avokado, rødløg, spinat, chilimayo, sennep og med hjemmelavede fritter. Et helt almindelig hverdagsmåltid blev peppet godt og grundigt op og jeg spiste vist lidt mere end jeg havde sult til.

smør1

Du kan også smelte smørret og hælde en smule over dine bagte/stegte grøntsager eller på dine kartofler – dét er et festmåltid i sig selv!

Du kan købe Klaret Smør de fleste steder hvor du normalt handler ind og du kan selvfølgelig også stege kød (fra firben) i Klaret Smør ;)

Sponsoreret indlæg.

4 kommentarer

 • Christel

  Spænende! Dejligt med et nyt produkt der er langt bedere end de smørbare blandings produkter.
  Tror dog dine links er forkerte søde Matilde.
  Go aften!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde Trobeck

   Lige præcis – uden numre 😉 Links virker her – hvad viser den hos dig?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne Mette

  Som sådan virker dine links godt nok. Man kommer bare ikke ind på en side, der har noget at gøre med Bakkedal smør.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Hej 🙂 Du skriver at det smeltede smør deler sig i 3 lag: “vand som flyder ovenpå og kan fjernes, det rene smørfedt som lægger sig i midten og i bunden ligger det hvide valle”. Så vidt jeg ved, vejer vand mere end fedt, og lægger sig derfor nederst? Lidt nørdet I know – men jeg er i gang med at læse et semester i madkundskab, og er i den forbindelse ved at undersøge lidt omkring klaret smør 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg har lige set et barn græde nede i fitness