Adidas ❤

Derfor skal du prøve crossfit (du skal ikke være bange)

crossfitindlæg

Så er der endnu et indlæg om crossfit. Og inden du bliver bange (og/eller irriteret) så gør lige dig selv den tjeneste og læs med engang. Jeg vil ikke hjernevaske dig.. men blot fortælle dig hvorfor crossfit er så fedt (som det er!). Og lyt gerne til mig, jeg som i mange år kæmpede en brav kamp for ikke at blive en af de der crossfittere som altid taler om crossfit. Men det er jeg vist blevet. Jeg kan i hvert fald rigtig godt lide at tale om crossfit og jeg kan særligt rigtig godt lide at dyrke det der crossfit.

Jeg vil gerne slå et (stort!) slag for at crossfit også er for piger – og for piger som ikke er i deres bedste form. Crossfit er også for piger som ikke kan lave en pull up, tage et push up på tæerne eller som kan sjippe. Crossfit kan vitterligt dyrkes af alle! Men jeg forstår godt hvis du er bange! For det var jeg også og det kan jeg stadig blive når jeg ser dagens program og ikke fatter halvdelen af ordene på tavlen. F.eks.: HR-Pushups, Strict toes 2 bar, Hang Power Cleans og HSPU. Fuck om du forstår de ord og de crossfit slangs – instruktørene er uddannet til at forklare dig og hjælpe dig igennem dem og det er ikke pinligt at spørge! Virkelig! Jeg har endnu ikke oplevet en instruktør som ikke er sød, hjælpsom, sjov og imødekommende – de er altså rare og de er vant til at man (jeg i hvert fald) spørger mange gange om den samme ting.

Hvorfor er crossfit så fedt? Fordi du bliver presset, fordi det er dejlig konkret, fordi det er en times arbejde og så er du færdig, fordi du hurtigt bliver stærkere, fordi du kan lege, fordi du møder en masse andre søde mennesker som også er ved at tude når der står burpees på programmet men følelsen i får sammen bagefter – dén er guld værd og dén kan virkelig booste min dag og mit humør. Derfor! Prøv nu det crossfit der – jeg er sikker på at du ikke vil fortryde! Jeg vender i hvert fald ikke tilbage til træning alene i træningscenteret lige foreløbig! Jeg træner selv her og jeg synes du skal give det en chance!

11 kommentarer

 • For nogle år tilbage var jeg også den, der talte om crossfit hele tiden. Jeg delvist elskede det, delvist hadede det. Sidstnævnte fordi det fuckede med min personlighed altid at gå ind til en WOD, hvor jeg ikke kunne forberede mig mentalt på, hvad der skulle ske.

  Senere blev de hemmelige WOD’s droppet, og et ugeskema offentliggjort. Jeg troede min lykke var sikret. Men alligevel gik det galt, fordi der simpelthen er for meget makkerarbejde og stafet. There. Asocial r us. Jeg er sgu for gammel til at stå i den der folkeskolesituation, hvor læreren siger “find sammen to og to” og man skæver rundt efter en af være sammen med. Eller stafetten hvor man konsekvent er den langsomme og er ked af at trække holdet ned.

  Jeg ved udmærket, at meget af det her sker mentalt, men når jeg er presset eller skal løfte tungt, så kan jeg bare ikke rumme to fremmede mennesker, der står og venter, spotter eller råber ad mig.

  Sjovt nok savner jeg af og til crossfit, men så kommer jeg til at tænke på makkerarbejdet og stafetterne, og så ved jeg, hvorfor jeg stoppede.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde Trobeck

   Hej Lisbeth – øv hvor er det ærgeligt at du har fået det sådan med crossfit – jeg elsker personligt makkerøvelserne, men jeg har også en del veninder som træner sammen med mig. Har du prøvet at tage en veninde med? Så kan det være at det bliver lidt sjovere 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine

  Jeg er netop startet til crossfit for halvanden måned siden og jeg ELSKER det! Simpelthen. Jeg var mega skeptisk da min kæreste entusiastisk foreslog, at jeg kunne komme med på hans hold.. men selvom han et 1000 gange stærkere end mig, så kan man lige præcis med crossfit følges ad og få lige meget ud af det pga vægtmængde. Og så elsker jeg personligt sammenholdet og måden man hepper på hinanden på. Det er lige meget om man kommer sidst, bare man gennemfører!
  Og jeg siger det bare. For halvanden måned siden kunne jeg ikke engang tage én enkelt armbøjning på tæerne – nu kan jeg tage 10! Og ligeså vel kunne Jeg bestemt ikke lave en pull up – nu kan jeg tage 2. Og det gælder altså også selvom jeg snyde-står på en skammel Haha 😉 ..Og jeg træner altså kun et hold om ugen indtil videre 🙂

  Godt indlæg! Jeg vil også anbefale alle og enhver bare at give det en chance!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde Trobeck

   Du er satme sej! Og fedt at i kan træne sammen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Michelle

  Jeg startede til crossfit på Havnen i Aarhus i midten af januar- inspireret af dig faktisk- jeg var kørt sur i fitnesscenteret og havde slet ikke rykket mig på styrkefronten i flere måneder! Så det var med blævrende knæ og hjertebanken jeg troppede op til en introtime alene og jeg var hooked med det samme. Det virker bare helt fantastisk for mig at andre presser mig og bestemmer hvad jeg skal- og så er de fleste andre rigtige søde og ALLE instruktørerne er fantastiske. Jeg kan hverken lave rigtige pull ups, armstrækkere på tæerne eller handstand push ups men burgers kan jeg faktisk god lide

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Matilde Trobeck

   Hej Michelle – hvor er det fedt at du er startet til crossfit og er så glad for det! Jeg er glad for at jeg har motiveret dig 😉 Jeg laver også pull ups med elastik og skallerer som jeg har lyst, det skal jo stadig være sjovt! Så jeg er helt med dig 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Xenia

  Hej Matilde

  Super fedt indlæg! Jeg forstå fuldstændig hvad du mener med én af dem der kun snakke om crossfit 😉
  Jeg startede for halvanden måned siden og havde egentlig holdt mig langt væk, pga. alle dem som ikke snakker om andet.
  Alligevel fik min veninde lokket mig med og jeg er helt skør med det. Jeg har normalt aldrig kunne holde en motionsform i længere tid, da jeg hurtigt synes det bliver kedeligt og ensformigt, men crossfit kan jeg slet ikke holde mig væk fra. Synes det er så fedt at det er forskellige øvelser, man kan selv vurdere hvor meget vægt man skal bruge eller hvor mange omgange man kan tage, og så bliver man presset på den helt rigtige måde! Jeg glæder mig hver gang jeg skal til træning og det siger meget når det kommer fra mig, der har sprunget rundt i de forskellige centre og motionsformer i et utal af år.
  Nu jeg selv én af dem der ikke kan snakke om andet og jeg har tilmed taget mig selv i flere gange at bruge crossfit sproget.. Men lidt skidt er der vel ved alt 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • […] måneder som del af den TRX bootcamp jeg takkede ja til at prøve og skrive om. Inspireret af seje Matilde, der i går skrev et indlæg om hvorfor du skal prøve crossfit, så kommer jeg her med mine tanker […]

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har ikke nogen særlig gode oplevelser med crossfit.

  Jeg var absolut altid sidst til alt, hvorvidt det handler om at jeg rent faktisk gennemførte det angivne antal reps eller hvorvidt jeg bare var svagest/langsommest vides ikke.

  Jeg absolut hader makkerøvelser og bestemt også til crossfit.

  Desuden følte jeg ikke at jeg fik den tilstrækkelige vejledning til de forskellige øvelser og følte mig ofte udenfor og tilsidesat. Selv til på begynderholdet.

  Og det er virkelig ikke for at jeg er en stille mus i hjørnet. Jeg elskede at give den max gas til træningen og var bestemt ikke bange for at være krebserød i hovedet og lade sveden sprøjte.

  Men jeg kunne aldrig forene mig med crossfit og derfor varede vores bekendtskab kun 3 måneder…

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maria

  Okay! Jeg har gjort det. Meldt mig til mit første crossfit-hold…og jeg er ved at dø af skræk. Hvad nu hvis jeg slet ikke kan følge med, hvad nu hvis jeg ikke fatter hvad de siger… Din blog fik skubbet mig ud over kanten – tak for det 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Katrine Rath

  Fedt med indlæg som disse. Jeg er efterhånden også blevet inkarneret crossfitter, men uden at kunne lave en eneste pull-up, chin-up eller andet lir i den skuffe. Alligevel synes jeg crossfit er både sjovt, udfordrende og fedt socialt. Man kommer hurtigt ind i et fællesskab, hvor det ligeså meget handler om, hvordan hver enkelt kan blive bedre, og hvordan vi kan blive bedre sammen på holdet. Desuden er det fedt at jeg altid bliver udfordret på den ene eller anden måde.

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Adidas ❤