Glæden ved at stå på egne ben

Tunmousse deluxe

tun

Du laver aldrig mad mere, gør du?“. Spørgsmålet fik jeg af min mor for nogle uger siden. Og svaret er “nej“. Jeg laver ikke rigtig mad mere – jeg er inden i en periode hvor jeg ikke rigtig magter det. Jeg kan ikke overskue at handle ind, finde ud af hvad jeg skal bruge af varer, finde ud af hvad jeg har lyst til. Glæden for at lave mad er lidt forsvundet lige nu, det samme skete da min lillebror døde. Jeg lavede ikke mad det første års tid, faktisk. Så lang tid håber jeg ikke der går i denne krisetilstand – men mad har jeg ikke lyst til at lave.

Derfor er det heldigt at min mor elsker at lave mad og derfor er det heldigt at jeg, trods alt, stadig har appetit som en fuldvoksen mand. Jeg var på besøg i det lille barndomshjem forleden hvor min mor havde lavet en tunmousse deluxe (navnet har jeg selv givet den!). Den er så simpel at det nærmest er latteligt (at jeg ikke har fået lavet den selv endnu) og de fleste ingredienser burde du ligge inde med. Moussen er vold lækker på knækbrød, friskbagt brød, en rugbolle eller i et pitabrød. Jeg åd nærmest det hele, men det tror jeg kun glædede min mor som kunne se med egne øjne, at jeg altså ikke har mistet appetitten.

Du skal bruge en dåse tun, skyr til du opnår den mousse konsistens som du ønsker, salt, peber, karry (efter smag), en håndfuld fint hakkede tomater, fetatern og kapers. Bum.

Less is more og min mor er verdensmester i at lave nemme retter!

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Glæden ved at stå på egne ben